Explozii la Tiraspol în clădirea așa-zisului minister al securității din Transnistria

0
320
Explozii

O serie de explozii au fost raportate la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria, a anunţat postul de televiziune TSV.

Vezi și: Noua metodă prin care românii sunt înșelați. ”Iată o schemă faină prin care rămâneţi păgubiţi! Scapă cine poate”

Postul a arătat ferestrele şi uşile clădirii aruncate în aer. La faţa locului au fost prezentate echipaje de pompieri, scrie Reuters.

Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade, a precizat TSV. Acesta a arătat o imagine cu un lansator de grenade abandonat la faţa locului.

Pe canale de telegram au fost distribuite poze cu asemenea muniţii aruncate la sol. Deocamdată nu se ştie cine este autorul exploziilor şi de unde au fost lansate.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu informații.

Încă nu există rapoarte privind victimele.

Ferestrele caselor vecine au fost avariate, iar traficul în apropierea clădirii este blocat, scrie presa locală.

Serviciul de informații al Republicii Moldova, în ședință de urgență

Conform presei, SIS, serviciul de informații al Republicii Moldova, a intrat în ședință de urgență, după exploziile de la sediul așa-zisului ministerl al securității de la Tiraspol.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor”, spune șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

Asupra clădirii s-a tras cu RPG 27 TAVOLGA (foto jos). Tipul acesta de arme este folosit de armata rusă, cea din Iordania, Gabon și Transnistria, scrie presa de la Chișinău.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a autoproclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război în 1992, care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.

Sursă Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *