Israelul a lovit azi-noapte moscheea din Jenin

0
58

Armata israeliană a susţinut duminică că a eliminat teroriştii care se adăposteau într-o celulă subterană a moscheii Al-Ansar din Jenin, în Cisiordania ocupată, în timpul unui atac aerian, transmite AFP.

„Armata a efectuat un atac aerian asupra unui complex terorist aparţinând agenţilor Hamas şi Jihadului Islamic, care au fost responsabili pentru mai multe atacuri teroriste în ultimele luni şi care plănuiau un alt atac terorist iminent”, a spus armata israeliană într-un comunicat de presă.

Moscheea este situată în tabăra de refugiaţi palestinieni din Jenin. Jenin este considerată o fortăreaţă a militanţilor palestinieni, vizată frecvent de raidurile armatei israeliene.

Potrivit armatei israeliene, care a desfăşurat operaţiunea împreună cu serviciul intern de informaţii israelian, moscheea servea drept „centru de comandă pentru planificarea viitoarelor atacuri” şi „bază pentru efectuarea acestora”.

Tot conform armatei, „celula teroristă” a organizat un atac sâmbătă, 14 octombrie, în apropierea barierei de separare dintre Israel şi Cisiordania folosind un dispozitiv exploziv, dar fără a provoca victime.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate din presă, doi palestinieni au fost ucişi în acest atac, informează dpa. Directorul Semilunii Roşii din Jenin, Mahmoud Al-Saadi, citat de agenţia oficială de ştiri palestiniană Wafa, a declarat că o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite în atac.

Situaţia de securitate în Cisiordania este din ce în ce mai tensionată după atacul terorist din 7 octombrie al militanţilor Hamas. Sprijinul pentru Hamas rămâne puternic în rândul populaţiei palestiniene din Cisiordania.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *