SUA, lider la minat Bitcoin

0
175
bitcoin-informateca

Companiile americane care se ocupă cu minarea de bitcoin sunt în prezent lideri mondiali în acest domeniu, în timp ce în China această activitate a dispărut aproape complet, arată un studiu publicat miercuri de Universitatea Cambridge.

 

“Minarea” de bitcoin constă în efectuarea unor calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

“Noile date, care acoperă perioada până la finele lunii august, arată că SUA concentrează 35,4% din activităţile de minare de bitcoin, faţă de 16,8% la finele lunii aprilie, urmate de Kazahstan, cu 18,1% (comparativ cu 8,2%) şi Rusia cu 11% (faţă de 6,8%)”, a comentat autorul studiului Michel Rauchs.

Firmele care se ocupă cu minarea de bitcoin consumă echivalentul a 0,45% din producţia mondială de electricitate, adică mai mult decât o ţară precum Filipine, estimează Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

China a fost mult timp centrul global al minării de criptomonede, o activitate cu un consum mare de energie. Multe firme chineze care se ocupă cu minarea de bitcoin utilizau energie produsă pe baza combustibililor fosili, inclusiv cărbune, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la impactul bitcoin asupra mediului înconjurător. Autorităţile de la Beijing şi-au lansat propriul lor yuan digital iar în luna iunie a acestui an au interzis complet activităţile firmelor care se ocupau cu minarea de bitcoin.

“Consecinţa directă a acţiunilor Guvernului chinez a fost o scădere mondială cu 38%” a participării minerilor în reţeaua bitcoin, subliniază Michel Rauchs. “Aceasta reprezintă echivalentul ponderii Chinei înaintea măsurilor guvernamentale, ceea ce sugerează că minerii chinezi şi-au încetat operaţiunile, toţi în acelaşi timp”, adaugă Rauchs.

O parte importantă a minerilor de bitcoin şi-au mutat operaţiunile în SUA, unde caută surse de energie cu preţuri mici şi un mediu politic favorabil cu privire la criptomonede.

Preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare americane (SEC), Gary Gensler, a calificat în repetate rânduri sectorul criptomonedelor drept “Vestul Sălbatic”, chiar dacă la finele lunii septembrie a recunoscut că nu are puterea de a interzice utilizarea criptomonedelor, fără sprijinul parlamentarilor.

Bitcoin, scădere drastică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *