UE: Brexitul este o „catastrofă” pentru Regatul Unit

0
178
brexit informateca.ro
brexit

Brexitul este o „catastrofă” pentru Regatul Unit, a susţinut marţi comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton, într-o declaraţie pentru postul de televiziune francez BFM TV.

 

„Vedeţi ce se întâmplă pe rafturile supermarketurilor, vedeţi ce se întâmplă la pompele de benzină, vedeţi ce se întâmplă cu penuria de asistente şi medici, vedeţi ce se întâmplă cu criza de şoferi de camioane şi în sectorul construcţiilor”, a spus reprezentantul executivului comunitar.

VEZI ȘI BURSA LEMNULUI A DEBUTAT PRIN CONCURSUL ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA ȘI BURSEI ROMÂNĂ DE MĂRFURI

„Ceea ce se întâmplă în prezent este o adevărată dramă”, a adăugat politicianul francez.

Protocolul nord-irlandez anexat Acordului de retragere a Regatului Unit din UE prevede că, pentru a preveni o reintroducere a frontierei fizice între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, care ar ameninţa Acordul de pace din Vinerea Mare semnat în 1998, controalele vamale se vor efectua în porturile nord-irlandeze, inclusiv pentru mărfurile venite din Marea Britanie.

Textul, criticat pentru că ar perturba aprovizionarea Irlandei de Nord, a provocat iritare în interiorul comunităţii unioniste, favorabilă rămânerii acestei provincii în Regatul Unit. Guvernul de la Londra, care a semnat documentul, a solicitat renegocierea acestuia, susţinând că este nefuncţional în forma sa actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *