Erdogan își menține opoziția față de aderarea Suediei și Finlandei la NATO: Nu pot spune da țărilor care susțin terorismul

0
161
presedinte turc

„Atâta timp cât Tayyip Erdogan este șeful Republicii Turcia, cu siguranță nu putem spune „da” țărilor care susțin terorismul să intre în NATO”, a spus el reporterilor.

Două surse au declarat anterior pentru Reuters că discuțiile de miercuri au înregistrat puține progrese și că nu este clar când vor avea loc discuții suplimentare. Toți cei 30 de membri NATO trebuie să aprobe planurile de extindere a alianței occidentale.

Turcia se împotrivește acestei mișcări pe motiv că aceste două state găzduiesc persoane legate de gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și alte persoane pe care le consideră teroriști și pentru că au oprit exporturile de arme către Ankara în 2019.

„Nu sunt cinstite sau sincere. Nu putem repeta greșeala făcută în trecut cu privire la țările care îmbrățișează și hrănesc astfel de teroriști în NATO, care este o organizație de securitate”, a spus el.

Suedia și Finlanda au spus că ele condamnă terorismul și au salutat posibilitatea de a se coordona cu Ankara.

Cu două zile înainte ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că Turcia se așteaptă ca Suedia și Finlanda să ia măsuri concrete și să înceteze ceea ce este, potrivit Ankarăi, sprijinul lor pentru grupurile teroriste.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *