„Floating Elements”, pavilionul modular propus de arhiDOT design, este câștigătorul competiției de arhitectură „Imagine Dumbrava Vlăsiei

0
134
evenimente

Locuitorii din Dumbrava Vlăsiei vor putea organiza evenimente chiar în parcul rezidențial, într-un spațiu dedicat. Acesta poartă numele de „Floating Elements” și este un pavilion modular ce va funcționa ca spațiu multifuncțional pentru activități culturale, petreceri, expoziții, conferințe și altele.

„Floating Elements” a fost desemnat, în urma votului juriului de specialitate, al locuitorilor Dumbravei și al publicului, câștigătorul competiției de arhitectură „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”. La concurs au fost 150 de înscrieri cu 50 de proiecte, iar dintre acestea, 10 au ajuns în finală și au fost supuse votului locuitorilor și al publicului, care și-a putut alege proiectul preferat pe dumbravavlasiei.ro.

În urma deliberării juriului, pe locul secund s-a clasat proiectul „In the Open”, iar pe locul trei, proiectul „social_SERA”.

Realizat de casa de arhitectură arhi DOT design, sub semnătura arhitecților Daniela și Vlad Boștină, Diana Ursu și Ioana Tudor, „Floating Elements” este un pavilion modular, ce poate fi ușor montat, demontat și mutat, gândit ca „fundal imponderabil, care invită către activități petrecute împreună, oferind mediul optim ca imagine și confort, fără a îngrădi comunicarea interior-exterior mai mult decât este necesar”. „Pavilionul plutește pest terenul natural, este o prezență efemeră care îl afectează temporar, gata oricând să îl elibereze”, se mai arată în memoriul explicativ al arhi DOT design.

„Procesul de evaluare a fost lung și dificil, la un moment dat aproape imposibil pentru membrii juriului, dat fiind nu doar brieful complex, ce presupune clădiri ușor de construit, demontat și remontat, ci și bugetul limitat. Asta a fost, cred, partea cea mai dificilă a selecției, dată fiind starea actuală a economiei globale. Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor participanților pentru timpul și energia dedicate proiectelor analizate. Înțelegem și apreciem acest efort”, a transmis Donald McCreadie, master-planner Dumbrava Vlăsiei.

„Alegerea a fost dificilă, așteptarea a fost grea, dar a meritat”, declară Maria Ioan – Senior Sales Manager Dumbrava Vlăsiei„Floating Elements Social Club satisface deopotrivă o nevoie și o dorință a comunității care se dezvoltă în Dumbravă – un loc în care oamenii să poată fi împreună, petrecând timp de calitate unii cu ceilalți, în armonie cu spiritul locului și în respect față de nevoile fiecăruia și de socializare, și de intimitate.”

Parcul rezidențial urban Dumbrava Vlăsiei a lansat la începutul primăverii o provocare adresată arhitecților – să imagineze un centru comunitar, un loc pentru comunicare, relaxare și pentru evenimente comunitare de care să se bucure deopotrivă locuitorii și vizitatorii Dumbravei.

„Viziunea, estetica, practicalitatea și versatilitatea pavilionului Floating Elements au avut câștig de cauză într-o competiție mult mai strânsă decât ne așteptam. Ca președinte al juriului, trebuie să admit că deliberarea a fost mai complexă și mai îndelungată decât în alte jurizări similare, – pentru că au fost atât de multe proiecte, atât de bune. Vreau să mulțumesc tuturor participanților și să-i încurajez să se înecrie și pe viitor la competițiile pe care le vom mai organiza”, afirmă și arhitect Adrian Soare, președintele juriului care a evaluat proiectele înscrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *