AdePlast își extinde masiv producția prin noi facilități industriale. Craiova, Cluj, Oradea si Ploiești sunt noile coordonate de dezvoltare

0
217

Compania AdePlast își extinde facilitățile de producție printr-o nouă platforma industrială la Craiova. Până în 2018 compania va construi în Ișalnița o nouă fabrică de mortare și una de polistiren.

adeplast

„Am achiziționat deja terenul de 20 hectare și am demarat operațiunile necesare construcțiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, cât și celelalte țări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producția auto având în vedere că la distanță mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, declară Marcel Bărbuț.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenționează construcția unei noi hale de producție a polistirenului la Oradea, pe o suprafață de 2800 de metri pătrați, achiziționată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. “Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producție a polistirenului dedicat construcțiilor speciale, cum ar fi acoperișurile în pantă și pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producție este programată să fie livrată către Ungaria și Austria”, precizează Marcel Bărbuț.

Citește și: Compania AdePlast a realizat un test cu foc deschis aplicat termosistemului cu polistiren

De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producție la Cluj, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren  pentru fabricile din parcul industrial din Cluj. S-a luat în calcul și producția de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală și pentru acoperișuri.

La Ploiești se va deschide o nouă linie de producție pentru polistirenul dedicat acoperișurilor în pantă și pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o noua hală, iar în spațiul rămas va fi montată linia de producție.

„Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generație pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piața. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câștigat, împreună cu toți partenerii noștri” adaugă Marcel Bărbuț.

Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% pe aceeași perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *