Imagini dure: Ucrainenii, prinși într-o clădire, luptă cu rușii care au avansat în Severodonețk

Luptele pentru capturarea orașului Severodonețk din estul Ucrainei sunt printre cele mai dure care s-au dus în acest război, iar avansul rușilor în oraș s-a făcut cu mare dificultate și numeroase victime.

Vezi și: Experiența unui jurnalist luat prizonier de ruși: Ne-au pus sacul în cap, apoi au început să ne lovească pentru a înțelege cine suntem

Noi imagini apărute de pe front, filmate în sânul soldaților ucraineni, arată cum rezistă aceștia unui atac rusesc, unde din interiorul unei clădiri din Severodonețk.

Pe imagini se vede cum unii soldați trag cu puștile mitralieră pe geam, dar și cum un soldat trage în repetate rânduri cu un lansator de grenade de tipul AG-7. După fiecare lansare soldatul fuge de la fereastră, de teama unui răspuns al rușilor.

Termenul pe care l-ar fi dat Putin militarilor ruși pentru a obține controlul în Lugansk

Președintele rus Vladimir Putin ar fi dat termen armatei sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk până pe 26 iunie, iar asta implică practic și capturarea Severodonețkului, dar și a orașului de lângă – Lisichansk, localitate în care încă nu au pătruns forțele ruse, iar unde ucrainenii deșin complet controlul.

„Acum armata rusă și-a aruncat toate forțele și resursele în luptă pentru a asalta așezările din jur. Rușii încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și să le încercuiască”, susține ministrul adjunct al apărării ucrainene, Hanna Maliar.

Sursă HotNews

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *