La cât ar putea ajunge litrul de benzină și motorină după plafonare? Propunerea PSD

Social democrații cer soluții concrete pentru prețurile de la pompă. După o săptămână de proteste în toată țara și de discuții fără rezultat în coaliție, președintele PSD Marcel Ciolacu a cerut partenerilor de guvernare plafonarea prețurilor carburanților.

Vezi și: ​PSD cere ca ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, să vină de urgență cu măsuri de reglementare astfel încât să combată creșterea prețurilor la carburanți.

Vorbim și despre prima idee concretă cu privire la cât ar putea fi plafonat prețul benzinei și motorinei: 7 lei litrul pentru un termen limitat pentru a nu sufoca economia, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice.

Jurnalist: Ce părere aveți despre prețul combustibilului?

Șofer: Este foarte mare. Comparativ cu salariile pe care le avem, prețul este foarte mare, plus că au crescut dintr-o dată.

Și cresc de la o zi la alta. Astăzi, în București, cea mai scumpă benzină se vindea cu 8 lei și 75 de bani, iar cea mai scumpă motorină cu 9 lei şi 31 de bani.

Săptămâna trecută, șoferii au protestat în mai multe orașe din țară. Au blocat pompele alimentând cu 50 sau 90 de bani. Toți au cerut plafonarea prețurilor, după modelul Ungariei.

Pe 30 iunie este anunțat cel mai mare protest la care vor participa inclusiv transportatorii autorizați.

”Sa intervenim unde sunt speculații!”

Președintele PSD a anunțat că susține plafonarea prețurilor la pompă, după ce, până acum, discuțiile din coaliție nu au ajuns la niciun rezultat.

”Sa intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți, este evident că trebuie o plafonare. Nu se poate să rămânem și să avem reacție, cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile. Ori suntem niște oameni responsabili politici si ne-am implicat în acest act de guvernare ca să facem viața oamenilor mai bună, ori nu putem construi nimic și cu asta basta”, spune liderul PSD.

”Guvernanții vor regla, am convingerea că vor regla lucrurile, pentru că au și specialiști, știu cine câștigă foarte mult, cine face speculă, au toate datele problemei. Dacă mâine vor scădea accizele sau TVA-ul, eu vă spun că prețurile la pompă nu se vor ieftini”, susține și Ion Tache, asociația benzinarilor independenți.

Sursă Antena3 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *