Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat în timp ce ținea un discurs și este în stare gravă. Atacatorul a fost prins

0
200
atacator

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost dus la spital după ce s-a prăbuşit în cursul unui eveniment electoral în oraşul Nara din vestul țării, vineri, şi este inconştient, a relatat presa locală, citată de Reuters şi AFP.

ACTUALIZARE 7.20 Un oficial de la Departamentul de Pompieri din Nara a confirmat pentru CNN că Shinzo Abe este în stop cardiorespirator.

Știrea inițială: Agenţia de presă Kyodo a relatat că fostul premier a fost împușcat. Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au raportat că s-au auzit două focuri de armă, relatează Reuters. Potrivit NHK, Abe a fost împușcat din spate.

Postul de televiziune a precizat că un suspect a fost arestat, potrivit BBC. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani. A fost de asemenea confiscată o armă.

Fostul guvernator al regiunii Tokio, Yoichi Masuzoe a scris pe Twitter că Abe este în stop cardiorespirator, termen folosit adesea în Japonia înainte de declararea decesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *