Regina Margrethe a Danemarcei, după ce a retras titlurile princiare la patru dintre cei opt nepoţi: Sunt dezamăgită, nu mă aşteptam la o astfel de reacţie

0
132

Regina Margrethe a Danemarcei este dezamăgită, după reacţia nepoţilor săi, cărora le-a retras titlurile princiare, relatează AFP. „Ca mamă şi bunică, am subestimat cât de mult îi afectează fiul meu cel mic şi familia lui. Îmi pare rău pentru asta”, a spus suveranul într-un comunicat de presă inedit publicat de casa regală.

Vezi și:iPhone 14 Pro Max – totul la maxim (review)

Săptămâna trecută s-a anunţat că cei patru copii ai prinţului Joachim, Nikolai, 23 de ani, şi Felix, 20 de ani – născuţi dintr-o primă căsătorie – Henrik, 13 ani, şi Athena, 10 ani, nu vor mai avea titlu princiar de la 1 ianuarie. Vor păstra doar un titlu de conte de Monpezat, numit după bunicul lor de origine franceză, prinţul consort Henrik, care făcuse scandal cu şase luni înainte de moarte spunând că nu vrea să fie înmormântat cu soţia sa, scrie news.ro

Acest fost diplomat, care suferea de demenţă la sfârşitul vieţii, se plânsese în repetate rânduri că nu a putut niciodată să poarte titlul de rege.

Această nouă problemă familială vine după jubileul de 50 de ani de la domnia Reginei.

„Este datoria şi dorinţa mea ca regină să mă asigur că monarhia este întotdeauna formată conform vremurilor sale. Aceasta înseamnă uneori că trebuie luate decizii dificile şi întotdeauna va fi dificil să găşeşti momentul potrivit”, a subliniat Margrethe II.

Potrivit palatului, scopul reducerii numărului de prinţi şi prinţese este de a le oferi o mai mare libertate de a-şi duce viaţa aşa cum consideră de cuviinţă. „

Nu este niciodată amuzant să-ţi vezi copiii trataţi aşa”, a reacţionat prinţul Joachim în declaraţii adresate presei daneze, joi.

Într-un interviu acordat cotidianului B.T., acesta a regretat două zile mai târziu că „din păcate” nu a avut veşti nici de la mama lui, nici de la fratele său, Prinţul Moştenitor Frederik, de la decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *