Acasă Evenimente publice Tableta perfectă pentru pasionații de filme: Nokia T21

Tableta perfectă pentru pasionații de filme: Nokia T21

0
340
laptop nokia

La ce mai folosește lumea în prezent o tabletă? Aceasta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o atunci când am primit la teste Nokia T21, o tabletă cu un ecran generos, difuzoare stereo puternice și specificații relativ modeste.

Design și construcție

În primul rând, vreau să vorbesc despre construcția și design-ul tabletei, iar la acest capitol, nu sunt foarte multe de spus, tabletele sunt în continuare „cuminți” din punct de vedere al aspectului. Asta prin comparație cu telefoanele care primesc uneori design-uri îndrăznețe, fie că sunt mai mult sau mai puțin plăcute de publicul larg.

Avem, așadar, o tabletă de aluminiu pe margini și spate, unde există și o bandă din plastic 60% reciclat pentru conectivitate, cu o construcție solidă și o singură cameră și un flash, dacă ai nevoie de lanternă.

Singura culoare pe care o poți „alege” este gri cărbune, iar această nuanță face tableta să pară mai rigidă, iar design-ul, mai industrial.

Ecran și sunet

Acesta este unul dintre aspectele esențiale ale unei tablete, din punctul meu de vedere, mai ales când vorbim despre un device care costă aproximativ 1.200 de lei.

Aspect ratio-ul este de 5:3, iar rezoluția de 2000X1200 de pixeli face acest model unul perfect pentru vizionat filme, seriale, dar și pentru jocuri mai puțin pretențioase. Ecranul are și suport pentru stylus, dar și certificare SGS pentru nivelul redus de lumină albastră, ceea ce înseamnă că nu îți va obosi ochii.

Difuzoarele stereo fac și ele o treabă excelentă când vine vorba de urmărit conținut, mai ales dacă acesta este spațializat. Nu sunt neapărat ideale dacă vrei să asculți muzică, însă pentru conținut media și jocuri sunt mai mult decât potrivite.

Specificații tehnice și performanță

Aici am avut cele mai puține așteptări, în primul rând datorită prețului și impresiei foarte bune dat de construcție și de ecran, dar și pentru că tabletele nu sunt în general axate pe specificații tehnice.

Poți adăuga un card microSD de până la 512 GB dacă stocarea internă nu îți este suficientă.

În ce privește utilizarea obișnuită, tableta se descurcă foarte bine, nu am sesizat întârzieri sau lag în sistemul de operare, care apropo este Android 12 într-o versiune foarte curată a celor de la Google.

Acesta este probabil și motivul pentru care device-ul se mișcă atât de bine și îmi place că Nokia a mers pe un sistem de operare cât mai simplu. Nokia promite să ofere trei ani de actualizări lunare de securitate pentru Nokia T21.

Jocurile simple, precum Bejeweled sau Solitaire merg fără probleme, iar imaginea le face cinste și scoate în evidență toate culorile diamantelor sau ale cărților.

Subway Sufers sau Temple Run 2 sunt alte două titluri cu care nu vei avea probleme, însă eu îți recomand să nu te aventurezi în Asphalt 9 sau Call of Duty Mobile, spre exemplu, căci nu vei avea cea mai bună experiență de gaming.

Ca opțiuni de deblocare, Nokia T21 suportă deblocare facială, aceasta fiind singura metodă de autentificare biometrică, însă funcționează bine. Pe partea de conectivitate, tableta suportă WiFi5, 4G, NFC (opțional) și Bluetooth 5.0.

Voi menționa rapid și camerele, deși nu sunt extraordinare și nici nu trebuie să fie, până la urmă nu vrei să fii acel om care face poze cu tableta la concert.

Nokia T21 are două camere de 8 MP, una pe spate cu autofocus, iar cealaltă este pe față și are focusul fix, iar acestea sunt suficiente pentru videoconferințe și cam atât.

Baterie și încărcare.

Autonomia, deci, este foarte bună, dar cum stă pe partea de încărcare? Cel puțin la fel de bine, zic eu, iar dacă ai un încărcător rapid de 18W, Nokia T21 se poate încărca într-o oră și 40 de minute de la 10 procente, un rezultat foarte bun, zic eu.

Ține minte că vei avea nevoie de încărcătorul tău, pentru că tableta nu vine cu unul în pachet, o mișcare mai puțin comună la tablete, care încă vin în principiu cu un adaptor de priză. Producătorul promite o sănătate a bateriei foarte bună chiar și după 800 de cicluri de încărcare și apreciez faptul că încărcarea se face printr-un port USB-C.

Concluzii

Așadar, merită să îți cumperi Nokia T21? Depinde de ce vrei să faci cu această tabletă. Dacă intenționezi să te uiți la filme, seriale și să te joci jocuri mai puțin intense din punct de vedere grafic, atunci acest model cu siguranță va fi pe placul tău, pentru că are un ecran mare și calitativ, difuzoarele își fac treaba foarte bine, iar procesorul este suficient de puternic, astfel încât să nu aștepți prea mult finalizarea comenzilor.

Dacă îți dorești să desenezi pe ea, poți face acest lucru cu un stylus compatibil, însă jocurile complexe sau aplicațiile care necesită putere mare de procesare nu vor merge așa cum te aștepți, până la urmă această tabletă costă undeva la 1.200 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *