Cum s-a schimbat nivelul de trai în Europa în comparație cu SUA din 2006 până în 2022

0
198

Potrivit graficului publicat, cea mai mare reducere a diferențelor o înregistrează România, urmată de statele baltice, Polonia și Croația. Analistul Aslak Berg vorbește despre trei Europe. Nucleul este reprezentat de Benelux, Germania, Scandinavia, Franța.

În această zonă, cu excepția Olandei, standardele de viață au ținut pasul cu SUA, dar fără a reduce decalajul. Diferența este stabilă (cel puțin până în 2020), scrie publicația croată Rijeka Danas, citată de Rador.

Al doilea grup este reprezentat de Europa Centrală și de Est. Aceste țări au pornit de la un nivel foarte scăzut, dar în general au crescut rapid – unele dintre ele se apropie acum de nivelul țărilor din Europa de Vest. Se vorbește mult acum despre Polonia, dar uitați-vă la România cat de mult a recuperat.

Ultimul grup este format de Grecia, Italia, Spania și Insulele Britanice. Acest grup a fost puternic lovit de criza financiară și de atunci a rămas în urmă. Pentru fiecare dintre ele, diferența față de SUA este acum cu peste 10 puncte procentuale mai mare decât în ​​2006.

Sursa: Rijeka Danas/ Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *