Cel puțin 48 de persoane au murit într-un accident rutier produs în Kenya

0
152

Cel puţin 48 de persoane au murit într-un accident rutier care s-a aprodus într-o intersecţie aglomerată, vineri seara, în vestul Kenyei.

„În acest stadiu putem confirma că 48 de persoane au murit şi estimăm că încă una sau două sunt blocate în camion”, a declarat, pentru AFP, comandantul poliţiei, Geoffrey Mayek, după coliziunea produsă pe autostrada dintre oraşele Kericho şi Nakuru.

Conform acestuia, cel puţin 30 de răniţi au transportaţi la spitalele din apropiere, notează Agerpres.

„Apreciem că un camion în drum spre Kericho a pierdut controlul şi a lovit matatus (microbuze locale) adunate într-o staţie de autobuz, a trecut peste aceste microbuze şi a rănit pasagerii şi pietonii care se aflau în acea staţie de autobuz”, a mai spus poliţistul.

La rândul său, Collins Kipkoech, medic principal la spitalul comitatului Kericho, a declarat că a primit 45 de cadavre, în timp ce alte victime au fost trimise către alte unităţi.

Accidente rutiere grave în Africa

Accidentele rutiere sunt frecvente în Africa. O coliziune între un autobuz şi un camion a ucis 20 de persoane în ianuarie în Senegal, la o săptămână după moartea a peste 40 de persoane într-un alt accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *