Ungaria a predat o lecție usturătoare României

0
140

 

Ungaria predă o nouă lecție usturătoare României și ne demonstrează ce înseamnă să investești strategic, dar și cu multă răbdare, fără a aștepta rezultatele de pe o zi pe alta.

Fotbalul din Ungaria ajunsese, în urmă cu 15-20 de ani, la cel mai scăzut nivel din istoria sa. Atunci, autoritățile de la Budapesta au luat decizia de a face investiții masive în sport și cu precădere în fotbal.

În Ungaria s-au dezvoltat academii de fotbal, iar Guvernul investește atât în țară, cât și în străinătate. Cel mai apropiat exemplu pentru noi sunt investițiile venite de la Budapesta și direcționate către Sepsi OSK.

Între timp, rezultatele au început să apară. Naționala de fotbal a Ungariei este o forță în Europa, iar forțele continentului merg cu mare teamă la Budapesta, așa cum veneau pe vremuri și la București.

Apogeul unor investiții strategice

Jucătorii din naționala Ungariei joacă la cel mai înalt nivel. Îi regăsim în Bundesliga, în La Liga și mai nou în Premier League.

Clubul englez FC Liverpool a oficializat duminică transferul mijlocaşului maghiar Dominik Szoboszlai.

Cormoranii au achitat către clubul german RB Leipzig clauza de reziliere a lui Szoboszlai, în valoare de 70 de milioane de euro.

Este cel mai mare preț plătit pentru un jucător din această zonă a Europei. Spre exemplu, cel mai mare preț de transfer pentru un jucător român a fost cel plătit de Chelsea pentru Adrian Mutu (19 milioane de euro).

De ce este relevantă comparația? Între nationalele Ungariei și României există o rivalitate istorică, iar dacă, înainte de aceste investiții strategice ”băteam Ungaria pe unde îi prindeam”, acum situația s-a schimbat radical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *