„Fac moarte de om pentru familia mea!”. Florentin Pandele, acces de furie și atac la PSD, în direct la România

0
1067

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a avut o ieșire nervoasă în timpul unui interviu acordat, din biroul său, postului România TV. Soțul Gabrielei Firea a acuzat PSD că nu i-a luat apărarea fostului ministrul al Familiei în scandalul azilelor groazei, ba chiar că social-democrații ar fi urmărit să pună capăt carierei politice celei care a ocupat și fotoliul de primar al Bucureștiului.

O echipă România TV a fost în biroul lui Florentin Pandele marți de la ora 16.00 pentru un interviu maraton, în timpul căruia edilul din Voluntari a făcut acuzații grave la adresa conducerii PSD.

Fără să dea nume, Pandele a susținut că oameni din PSD ar fi urmărit să o distrugă politic pe Gabriela Firea prin scandalul azilelor groazei, spunând că partidul nu i-a luat apărarea, așa cum au făcut cei de la PNL, invocând declarația președitelui Klaus Iohannis care a spus luni că „demisiile politice” în cazul abuzurilor din cămine „au fost suficiente” și că este important să fie găsite toate persoanele vinovate pentru „grozăviile” descoperite.

Pandele a făcut inclusiv o paralelă cu tragedia de la Colectiv, care a scandalizat opinia publică și a dus la mișcări de stradă, guvernul condus la vremea aceea de Victor Ponta fiind răsturnat de vocea străzii.

  • Va mai fi Gabriela Firea candidatul PSD pentru Primăria București? Răspunsul lui Marcel Ciolacu

„PSD-ul a așteptat ca Gabriela Firea să fie decimată!”

Pandele susține că există persoane care au regizat „acest mare spectacol” și că USR „bate din palme de pe margine” în urma plecării Gabrielei Firea din Guvernul Ciolacu. El a insinuat și că ar exista probleme în interiorul PSD.

„Cum vă explicați că a început scandalul de 15 zile și nu au ieșit? A ieșit o dată domnul Romașcanu (purtătorul de cuvânt al PSD, n.r.) să îi ia apărarea Gabrielei Firea. Cum vă explicați? Nu vă dă cu minus? Nu sunt multe semne de întrebare? Liberalii își apără oamenii. Bravo lor!”, a spus Pandele, în timp ce aplauda.

„PSD-ul a așteptat ca Gabriela Firea să fie decimată! Probabil erau convinși că atât Gabriela Firea, cât și soțul Gabrielei Firea, primarul Florentin Pandele, sunt amestecați în această nenorocire”, a declarat edilul orașului Voluntari, care pretinde că știe foarte multe. El a acuzat social-democrații că au distrus-o pe Firea prin tăcerea lor.

Pandele este supărat și pe jurnaliști, afirmând că nu crede că există în istoria României „un spectacol mai grotesc” precum cel în care el și Firea au fost „tocați” de presă.

Edilul Vontariulului le-a cerut liderilor politici să nu se mai ia de familia Pandele-Firea, dar nu a dat nume, acuzând „armata disciplinată a PSD” că a urmărit ca fostul ministru al Familiei să nu mai candideze din nou la Primăria București.

  • Becali, încercând să-și apere fina: Gabriela Firea e nevinovată / A greșit spunând o minciună că nu-l cunoaște pe om (Godei) / A încercat să-l acopere…

„Rămâneți cu Ciolacu!”

„Rămâneți cu Ciolacu!”, a spus Pandele nervos.

În opinia edilului care conduce de 23 de ani orașul din Ilfov, Firea este „cel mai puternic om politic din România”, care „nu ascultă decât de soțul ei, în casă, ca soție și mamă a doi copii” pe care îi are.

Florentin Pandele i-a luat, din nou, apărarea soției sale, susținând că aceasta nu ar fi spus niciodată că nu îl cunoaște pe Ștefan Godei, inculpat în dosarul azilelor groazei.

Deși moderatorul Niels Schnecker și un invitat, fostul senator PSD Daniel Savu, i-au reamintit că PSD a apărat-o pe Firea, edilul din Voluntari s-a dezlănțuit și a acuzat inclusiv postul România TV că face „telejustiție” și că familia sa este urmărită peste tot pentru a fi făcută de „că**t”, în ciuda faptul că a stat în direct aproape două ore.

Pandele și-a explica ieșirea în presă prin faptul că vrea să îi ia apărarea soției sale.

„Fac moarte de om pentru familia mea dacă e nevinovată!”, a spus furios soțului Gabrielei Firea, acuzând PSD că a reușit să o elimine de pe scena politică.

  • Ascensiunea Gabrielei Firea de la jurnalist al grupului Intact la vârful politicii românești, în guvern

Gabriela Firea a demisionat printr-un anunț patatic pe Facebook, la o săptămână și jumătate de la izbucnirea scandalului

Gabriela Firea a demisionat vineri, ea suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București. Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spune că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”.

„A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”, a spus Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *