Căpitanul unei nave, prins beat la bord, în Portul Constanța

0
164

Căpitanul unei nave sub pavilion românesc și un marinar au fost surprinși beți la bord, miercuri, de polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Polițiștii, împreună cu un reprezentant din cadrul Căpităniei Zonale Constanța, acționau în baza planului Safe Waters 2023. În urma controlului efectuat, s-a constatat că un marinar stagiar și căpitanul navei se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-au întocmit dosare de cercetare penală, potrivit art. 4 din Legea 191/2003, a informat IPJ Constanța.

Acesta prevede închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articolul 4 din Legea 191/2003:

(1) Exercitarea atribuţiilor de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe interzise de autoritatea de reglementare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) este săvârşită de către personalul navigant care asigura direct siguranţa navigaţiei, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda.

(3) Este considerată sub influenţa băuturilor alcoolice persoana care are o îmbibaţie alcoolică în sânge de până la 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *