Elon Musk, teorie în cazul stopului cardiac suferit de fiul lui LeBron James: „Miocardita este un efect secundar al vaccinului anti-Covid”

0
272

Bronny James, fiul starului LeBron James, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament al echipei USC Trojans, iar situația a fost comentată și de miliardarul sud-african Elon Musk.

Într-o postare pe Twitter, Musk a făcut legătura între stopul cardiac suferit de Bronny James și vaccinul împotriva Covid-19.

„​Nu putem atribui totul vaccinului, dar, în același timp, nu putem să nu atribuim nimic.

Miocardita este un efect secundar cunoscut. Singura întrebare este dacă este rară sau frecventă” – Elon Musk pe Twitter.

Twitter a șters fact check-ul care contrazicea părerea lui Elon Musk despre vaccinul împotriva Covid-19

Potrivit Forbes, postarea lui Musk a fost verificată de programul de fact-checking al Twitter.

Acesta menționa că riscul de miocardită, o afecțiune rară care implică inflamarea unui strat al peretelui inimii, este semnificativ mai mare după o infecție cu Covid decât după primirea vaccinului, citând articole de la CBS News și de la Școala Medicală Yale.

Între timp, Twitter a șters această verificare a declarației lui Musk, care a apărut în dreptul postării prin intermediul unei funcții a platformei.

Nu se știe dacă Bronny James suferă de miocardită, iar detalii despre ce a cauzat stop cardiac nu sunt încă disponibile.

Potrivit Școlii Medicale Yale, grupul cu cel mai mare risc pentru o astfel de complicație este reprezentat de băieții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Bronny James are 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *