Pe fronturile de est si sud armata Ucrainei se confruntă cu armata Rusiei

0
216

Armata ucraineană se confruntă cu atacuri aprige din partea trupelor ruse care folosesc focuri de artilerie şi loviturile aeriene pe multe fronturi din estul şi sudul ţării, conform unui raport emis joi, la Kiev, de Statul Major, informează Agerpres care citează dpa.

Vezi și: Ucraina raportează lupte crâncene în nord-estul țării

În raport sunt menţionate secţiunile ale frontului din Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka şi Shahtarsk.

Cu toate acestea, Statul Major ucrainean susţine că a reuşit să îi respingă pe atacatori. Aceste afirmaţii din partea armatei ucrainene nu pot fi verificate în mod independent.

Raportul trupelor ucrainene

Raportul a menţionat doar două secţiuni în care trupele ucrainene atacau: spre Melitopol şi Berdiansk în sud. Armata ucraineană speră să ajungă la Marea Azov cu contraofensiva şi să întrerupă legătura terestră a Rusiei cu Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014, încălcând dreptul internaţional.

La Kupiansk, autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea a 37 de aşezări din regiune, măsură ce afectează peste 11.000 de persoane, inclusiv 600 de copii, a scris şeful administraţiei militare regionale, Oleh Siniehubov.

Şeful administraţiei militare regionale din Herson, Oleksandr Prokudin, a informat pe Telegram că Rusia a bombardat regiunea Herson de 65 de ori în ultimele 24 de ore. În acest proces, 16 proiectile au lovit capitala regională cu acelaşi nume.

Ofensiva ucraineană este în desfăşurare de două luni, dar până în prezent rezultatele sale sunt cu mult sub aşteptările mari proclamate. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se desfăşoară din februarie anul trecut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *