Om mort la Spitalul Floreasca dupa explozia de la Crevedia

0
138

Un bărbat de 63 de ani rănit în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat la Spitalul Floreasca. Este a treia persoană care moare în urma tragediei de sâmbătă. Potrivit unor surse medicale, bărbatul fusese rănit în prima explozie de la Crevedia și avea arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului.

  • UPDATE 08:40 Ministerul Sănătății a confirmat informația: „În cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală. În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație. Adresăm compasiunea noastră familiei.”

Miercuri, în ultimul bilanț oficial, autoritățile spuneau că patru dintre răniții în dubla explozie produsă sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia sunt în continuare în stare critică – trei pacienți internați în spitale din România și unul transferat în Italia, la Milano.

Ce se întamplă cu ceilalți pacienți

Dintre cei trei pacienți critici intubați și ventilați mecanic, doi erau ieri internați la Floreasca și unul la „Bagdasar Arseni”.

Starea pacienţilor critici care sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti este stabilă, dar acest lucru nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat, având în vedere că au peste 90% suprafaţă corporală arsă, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alți 22 de răniți sunt în stare medie sau ușoară și sunt internați în spitale din țară, în timp ce numărul pacienților externați după ce fuseseră răniți în incendiu a crescut astăzi la 19, potrivit bilanțului de miercuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *