Rusia atacă din nou cu drone la Dunăre

0
113

Un nou atac cu drone a avut loc miercuri noapte asupra districtului Izmail din regiunea Odesa. Au fost înregistrate numeroase explozii în portul ucrainean Chilia, vizibile din Chilia Veche, localitatea românescă aflată peste Dunăre.

Potrivit guvernatorului regional, o persoană a murit.

Portul dunărean Ismail a devenit rută principală de export pentru cerealele ucrainene după retragerea Rusiei din acordul mediat de ONU și Turcia.

Recent, bucăţi care par să provină dintr-o dronă militară de atac, folosită de ruşi pentru a lovi porturile ucrainene de la Dunăre, au fost descoperite şi pe teritoriul României.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării, care precizează că NU s-au găsit şi urmele unei explozii.

Forţele navale romane au găsit resturile între Ceatalchioi şi Plauru, la 70-80 de metri de apă, exact în zona în care Dunărea face un cot, într-o zonă cu vegetaţie abundentă.

Confirmarea vine după ce autoritățile noastre, în frunte cu președintele, negaseră acest lucru.

Ce au făcut Dronele

Asta în ciuda declarațiilor venite inclusiv de la președintele Zelenski, potrivit cărora o dronă, lansată duminică noapte asupra portului Ismail, ar fi ajuns pe malul românesc.

„Dacă se confirmă că sunt elemente dintr-o dronă rusească, ar fi o violare gravă a suveranității României”a reacționat miercuri Klaus Iohannis.

După ce România a informat NATO despre incident, aliaţii şi-au exprimat, prin vocea unui purtător de cuvânt, „puternica solidaritate” cu țara noastră.

Abia după trei zile de la primele informații că o dronă rusească ar fi ajuns pe pământ românesc, președintele Klaus Iohannis a confirmat faptul că anumite componente care ar putea fi ale unei drone au fost găsite în județul Tulcea.

Și liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a participat prin videoconferință la summit-ul ”Inițiativei celor 3 mări”, care se desfășoară la București, s-a referit la incidentul din zona graniței.

Volodimir Zelenski: „Dragi colegi, chiar astăzi au fost confruntări în Chilia, port la Dunăre, chiar peste drum de malul românesc. Au avut loc atacuri asupra infrastructurii noastre din porturile Chilia, Reni, Izmail. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Putin ar fi reușit „să pună piciorul”, cum avea de gând, în Ucraina !!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *