iPhone 17 face anuntat. Primul model Apple cu modem 5G propriu?

0
156

Apple, cunoscută pentru inovațiile sale în domeniul tehnologiei, pare să facă un pas uriaș în direcția dezvoltării propriilor componente. Conform unui articol de pe DonanımHaber, Apple ar putea renunța la modemurile Qualcomm în favoarea propriilor modemuri 5G începând cu anul 2025.

Se știe că Apple a avut în plan producția propriului modem de peste cinci ani, dovadă fiind achiziționarea majorității afacerii de modem pentru smartphone-uri a Intel în 2019. Conform unui analist renumit, Apple ar putea înceta să mai cumpere modemuri de la Qualcomm în 2025, optând în schimb pentru modemuri proiectate de ei înșiși.

Informații din luna iulie sugerează că producția iPhone SE de a patra generație ar putea fi amânată până în 2025, ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi primul iPhone care utilizează modemul 5G proiectat de Apple. Cu toate acestea, există și posibilitatea ca tranzitia către propriul modem să se realizeze cu iPhone 17.

Ceea ce este cert este că modelele iPhone 15, care vor fi prezentate pe 12 septembrie, și iPhone 16, care va fi lansat anul viitor, vor continua să utilizeze modemurile Qualcomm.

În prezent, nu există informații detaliate despre modemurile 5G ale Apple. Rămâne de văzut cum se vor compara acestea cu cipurile 5G ale Qualcomm și ce îmbunătățiri și avantaje vor aduce. Se speculează că Apple ar putea combina cipurile wireless și cele celulare pentru a economisi costurile de producție și pentru a crește eficiența energetică.

Apple pare determinată să își consolideze poziția în industria smartphone-urilor, nu doar prin inovații la nivel de software, ci și prin dezvoltarea propriilor componente hardware. Acest lucru ar putea oferi companiei un avantaj competitiv semnificativ în anii următori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *