Klaus Iohanis a venit la școală 162 din Giulești pentru deschidere

0
333
Klaus Iohanis.jpg.

Ministrul Educației, Ligia Deca, și președintele României, Klaus Iohannis, participă la Festivitatea de deschidere a noului an școlar, organizată la Școala Gimnazială Nr. 162 din București, potrivit unui informări de presă. Luni, 11 septembrie, este prima zi de școală pentru elevii și copiii de grădiniță. Primul modul al anului școlar 2023-2024 începe luni, 11 septembrie, și ține până vineri, 27 octombrie, potrivit calendarului oficial.

Vezi și: Klaus Iohannis a fost primit de președintele Republicii Singapore la Palatul Istana

„Ministrul Educației, Doamna Ligia Deca, va participa luni, 11 septembrie, alături de Președintele României, E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, la Festivitatea de deschidere a noului an școlar (2023-2024), organizată la Școala Gimnazială Nr. 162, sector 1, București. Evenimentul va începe la ora 10:00”, se arată în informarea.

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 162 din Cartierul Giulești este Dorin Stoican, profesor de educație fizică. Acesta a fost prezent la dezbaterea privind Legile Educației din Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților, în data de 12 aprilie 2023: „Am făcut un studiu acum ceva vreme și cam 45% dintre copii proveneau la școala 162 din familii dezorganizate, reorganizate, monoparentale, crescuți de bunici, cu părinții plecați la muncă în străinătate ș.a.m.d.”

Atunci el a propus centre de consiliere psihologică pe lângă CMBRAE, unde copilul să meargă temporar, dacă manifestă constant un comportament violent: „Dacă un elev deranjează constant orele de curs, să fie scos de la oră și nu lăsat de izbeliște, ci împreună cu consilierul școlar, un alt cadru didactic. Pentru elevii care manifestă constant un comportament violent să existe centre de consiliere psihologică și comportamentală pe lângă CMBRAE, în care copilul să meargă temporar.”

O altă propunere vizează Școala altfel și Săptămâna verde, care ar trebui să se desfășoare în timpul vacanțelor școlare, pentru cine dorește, potrivit lui Dorin Stoican, pentru că „se perturbează foarte grav procesul didactic. Unii copii au bani, alți copii n-au bani, este greu de gestionat transportul, monitorizarea acestora”.

Totodată, Dorin Stoican este și unul dintre autorii primului manualul de Educaţie fizică pe când era ministru al Educația Liviu Marian Pop. Potrivit news.ro, Dorin Stoican susţinea că ministrul Educaţiei de atunci, Liviu Pop, “nu are nicio vină şi niciun merit”, decizia ca Educaţia fizică să aibă manual nefiind luată de el.

Informații de context

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat astăzi că peste 3.400 de profesori necalificați pentru disciplina pe care o predau vor intra la ore în acest an școlar și a dat asigurări că „cineva va intra la clasă” mai ales în mediul rural, unde sunt „situații dificile” la găsirea profesorilor de științe.

E un trend național să avem deficit de profesori de fizică, chimie, biologie. Anul acesta am semnalat și pe matematică, unde problema este că nu vin neapărat cei mai buni și nu e motivant salariul, susține Ovidiu Tripșa, inspector general în Brașov

Ministra Educației, Ligia Deca, a declarat că în jur de 25.000 de elevi din toată țara vor învăța în acest an școlar în școli în 3 schimburi. Vineri, Ligia Deca a spus, după ședința de Guvern, că abia din 2025 școlile vor fi obligate să învețe în cel mult două schimburi.

Tot vineri, Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că a fost aprobată o hotărâre ce vizează suplimentarea cu 3.000 de posturi, pentru anul școlar 2023-2024: 2.100 pentru posturi didactice, 900 pentru posturi nedidactice

Sursș G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *