Anchetă pentru dosarele de luare de mită

0
279

Ancheta în cele două dosare de mită pentru operații de la Institutul „Marius Nasta” a pornit de la sesizarea unui pacient și de la un articol de presă, în urma cărora managerul Beatrice Mahler a sesizat organele de cercetare penală. Medicii acuzați de luare de mită aveau un salariu de circa 15.000 de lei, a precizat, joi, Mahler.

Vezi și: Luare de șpagă la Spitalul „Marius Nasta” din București într-un dosar de luare de mită

„Avem datoria să creștem încrederea pacienților în noi. Nu putem face decât eliminând din jurul nostru persoanele care nu au comportament neadecvat”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Aceasta a explicat că sunt două dosare penală, unul în care organele de cercetare penală au fost sesizate în anul 2021 și unul din acest an.

Ce sa întâmplat în 2021

„În 2021 a fost un articol de presă care aducea acuze unor medici din institut care aveau un comportament neadecvat și acel articol l-am trimis organelor penale ca să cerceteze”, a precizat Mahler.

Ea a menționat că sesizarea a fost făcută în decembrie 2021, „după care s-au desfășurat cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane”.

„Al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care un medic mi-a adus în atenție sesizarea unui pacient și am trimis-o poliției – faptul că i se solicitaseră bani și a fost operat de alt medic”, a declarat managerul despre al doilea dosar.

„E o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Medicina e o profesie nobilă”, a subliniat Beatrice Mahler.

Ea a spus că, de-a lungul timpului, au fost ședințe cu toți angajații institutului, toți medicii din „Marius Nasta” au avut discuții cu Comitetul director cu privire la astfel de comportamente.

„Niciun coleg nu a făcut o sesizare scrisă împotriva altui coleg”, a mai precizat Mahler.

Ea a menționat că la Registratură au fost înregistrate trei plângeri ale pacienților, care au fost trimise organelor de cercetare penală.

Întrebată dacă în cadrul institutului au fost declanșate anchete interne, Mahler a precizat: „Ancheta internă se poate declanșa în termen de 6 luni după ce au fost sesizate faptele. Pentru prima sesizare nu am putut să declanșez pentru că nu puteam să cercetez faptele. În a doua a fost suspendată ancheta internă pentru că începuse cercetarea”.

Patru medici au fost reținuți și alți patru puși sub control judiciar în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”, conform informațiilor G4Media. Printre cei reținuți se află și chirurgul Cristian Paleru.

Sursă G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *