Ce problemă au trupele rusești

0
119

Moscova trimite mai multe trupe în zona Avdiivka, în pofida dificultăților majore cu atacurile mecanizate, potrivit analizei făcute de Institutul pentru Studiul Războiului.

Conform ISW, milbloggeri ruși consideră că trupele Moscovei și-au oprit probabil înaintarea de-a lungul frontului Adviivka din cauza unui „impas pozițional”.

Forțele rusești nu reușesc să treacă de câmpurile minate de ucraineni din apropierea Avdiivka, precum și să distrugă logistica ucraineană, permițând armatei ucrainene să transfere rapid personal în zone importante ale frontului.

Mai mulți milbloggeri ruși au afirmat că nu au existat schimbări semnificative de-a lungul frontului în direcția Avdiivka, care a devenit poarta de acces pentru recucerirea orașului Donețk, aflat sub control rusesc, și a Donbasului, format din regiunile Donețk și Luhansk.

Analiștii ISW cred că este posibil ca forțele rusești să facă din nou o pauză după o ofensivă majoră eșuată, suferind pierderi grele.

Contraatac „neașteptat”

Un important milblogger rus a afirmat că forțele ucrainene au contraatacat „pe neașteptate” în direcția Pisky (8 km sud-vest de orașul Donețk) și au împins forțele rusești de pe pozițiile din zonă.

Iar un alt milblogger a declarat că afirmațiile privind avansurile ucrainene în apropiere de Pisky și Opytne (4 km sud de Avdiivka) sunt false, în timp ce imagini geolocalizate publicate pe sâmbătă indică faptul că forțele rusești au făcut recent progrese marginale la sud-est de Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka), notează ISW.

Mai multe surse ucrainene au declarat că Rusia pare să trimită mai mult personal în direcția Adviivka pentru a sprijini operațiunile ofensive, în ciuda pierderilor grele, ceea ce indică faptul că Rusia probabil nu intenționează să abandoneze operațiunile în această direcție.

Mai mulți analiști cred că situația din zona Adviivka a început să semene cu bătălia pentru Bahmut, care a fost o „mașină de tocat carne”, așa cum a fost numit cel mai sângeros front al războiului din Ucraina până în luna mai 2023, când orașul a fost cucerit de Moscova.

Populația Rusiei, în declin

ISW consideră că spațiul informațional rusesc pro-război pare să abordeze posibilitatea unui declin demografic major prin folosirea ca armă a retoricii antimigranți. Serviciile federale de statistică de stat au anunțat recent că populația Rusiei va scădea la 138,77 milioane de persoane până în ianuarie 2046.

Banca Mondială estima că Rusia populația Rusiei este de 143,4 de milioane.

Unii comentatori ruși au afirmat că declinul populației Rusiei poate fi explicat prin afluxul de migranți și chiar au cerut etnicilor ruși să crească rapid rata natalității.

La începutul acestei săptămâni, Mediazona, o publicație independentă rusească, împreună cu BBC Rusia, a confirmat numele a 34,857 de soldați ruși care au fost uciși de la începutul războiului, în februarie 2022.

Numărul soldaților ruși morți în războiul din Ucraina

Numărul victimelor provine din informații publice, cum ar fi postările rudelor pe rețelele de socializare, relatărilor presei locale și declarațiile autorităților locale, deoarece guvernul rus nu confirmă numele soldaților uciși în Ucraina.

Mediazona afirmă că numărul soldaților ruși uciși în Ucraina începând cu februarie 2022 este probabil mult mai mare decât numărul confirmat de 34.857.

De la începutul războiului, Rusia ar fi suferit între 150.000 și 190.000 de victime (morți sau răniți), potrivit Ministerului britanic al Apărării. Dacă se adaugă numărul răniților ce urmează să se întoarcă pe câmpul de luptă, acest număr crește la 240.000-290.000, a precizat Ministerul britanic al Apărării pe X.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *