Cum arată cartierele din Gaza din satelit

0
119

Imagini din satelit difuzate de Maxar Technologies arată amploarea dezastrului din nordul Fâșiei Gaza, în urma bombardamentelor lansate de forțele israeliene după atacul surpriză al Hamas. Cartiere întregi au fost reduse la mormane de moloz, conform Associated Press și Al Jazeera.

Armata israeliană a distrus sau avariat aproape 200.000 locuințe, de la începutul asaltului asupra Fâșiei Gaza lansat de Israel în urma atacului Hamas din 7 octombrie, notează Al Jazeera.

Numărul palestinienilor uciși în atacurile aeriene israeliene lansate în Gaza a ajuns la 7.028, bilanț care include și 2.913 copii, 1.709 femei și 397 de bătrâni, a anunțat joi Ministerul Sănătății din enclava asediată, potrivit Al Jazeera.

Mohammad Ziyara, ministrul palestinian al lucrărilor publice și al locuințelor, a declarat joi că bombardamentele au pus la pământ cartiere întregi. Au fost distruse inclusiv spitale, lăcașuri de cult, brutării, stații de alimentare cu apă, piețe sau școli.

Potrivit ONU, cel puțin 45% din locuințele din Fâșia Gaza au fost avariate sau distruse în atacurile israeliene. Printre zonele cele mai afectate au fost Beit Hanoon, Beit Lahiya, Shujaiya, cartierele din jurul taberei de refugiați Shati și Abasan al-Kabira din Khan Younis.

Se estimează că 1,4 milioane de persoane din Gaza au fost strămutate în interiorul enclavei din cauza bombardamentelor, iar dintre acestea aproximativ 629.000 s-au refugiat în 150 de adăposturi de urgență desemnate de ONU.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *