Vladimir Putin avertizează că războiul dintre Hamas și Israel s-ar putea extinde şi condamnă bombardarea Fâşiei Gaza

0
143

Vladimir Putin a mai spus că este greşit ca femeile, copiii şi bătrânii nevinovaţi din Fâşia Gaza să fie pedepsiţi pentru crimele comise de alţii, informează Reuters.

Preşedintele Putin, care a făcut aceste declaraţii la o întâlnire organizată la Kremlin cu lideri religioşi ruşi de diferite credinţe, a spus că vărsarea de sânge în regiune trebuie să înceteze. El a mai spus că le-a comunicat altor lideri mondiali prin apeluri telefonice că, în caz contrar, există riscul unei conflagraţii mult mai ample.

Sarcina noastră astăzi, principala noastră sarcină, este să oprim vărsarea de sânge şi violenţa”, a afirmat preşedintele Putin, potrivit unei transcriere a întâlnirii de la Kremlin.

 

În caz contrar, escaladarea în continuare a crizei este plină de consecinţe grave şi extrem de periculoase şi distructive. Şi nu numai pentru regiunea Orientului Mijlociu. S-ar putea extinde cu mult dincolo de graniţele Orientului Mijlociu”.

În remarci care au criticat Occidentul, liderul de la Kremlin a spus că anumite forţe, pe care nu le-a numit, încearcă să provoace o escaladare suplimentară şi să atragă cât mai multe alte ţări şi popoare în conflict.

Scopul, a spus Vladimir Putin, a fost acela „de a lansa un adevărat val de haos şi ură reciprocă nu numai în Orientul Mijlociu, ci şi dincolo de graniţele sale”. În acest scop, printre altele, ei încearcă să exploateze sentimentele naţionale şi religioase a milioane de oameni, a apreciat şeful statului rus.

Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor israelienilor şi cetăţenilor din alte ţări care au fost ucişi sau răniţi de Hamas în sângerosul atac din 7 octombrie.

Moscova, a spus el, continuă să pledeze pentru o soluţie cu două state în problema palestiniano-israeliană, despre care consideră că este singura modalitate de a se ajunge la o soluţie pe termen lung. El a precizat totuşi că Israelul greşeşte să continue să bombardeze Fâşia Gaza ca răzbunare pentru uciderile şi luarea de ostatici a cetăţenilor israelieni de către Hamas.

De asemenea, este clar pentru noi că oamenii nevinovaţi nu ar trebui să fie făcuţi responsabili pentru crimele comise de alţii”, a spus Vladimir Putin. „Lupta împotriva terorismului nu poate fi condusă conform cunoscutului principiu al răspunderii colective atunci când bătrâni, femei, copii, familii întregi şi sute de mii de oameni sunt lăsaţi fără adăpost, mâncare, apă, electricitate şi îngrijire medicală”.

Sursă ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *