Putin avertizează Occidentul: Sancțiunile împotriva Rusiei vor genera consecințe catastrofale pe piața globală a energiei

0
179
putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că dacă Occidentul continuă cu sancțiunile împotriva Rusiei s-ar putea ajunge la creșteri catastrofale ale prețurilor pe piețele energetice, relatează Reuters.

Vezi și: Primul dosar de mare corupție în pandemie: Fostul șef al Unifarm, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare

„Da, știm că europenii încearcă să înlocuiască resursele energetice rusești”, a declarat Putin, potrivit Reuters, în cadrul unei întâlniri televizate cu înalți oficiali.

„Cu toate acestea, ne așteptăm ca rezultatul unor astfel de acțiuni să fie o creștere a prețurilor la gaz pe piața spot și o creștere a costului resurselor energetice pentru consumatorii finali”, a continuat Putin.

Președintele rus a reiterat ideea potrivit căreia sancțiunile împotriva Moscovei afectează mai mult țările care le impun decât rușii și economia rusă.

„Toate acestea arată încă o dată că restricțiile impuse prin sancțiuni asupra Rusiei provoacă mult mai multe daune țărilor care le impun. Folosirea în continuare a sancțiunilor poate duce la consecințe și mai grave, fără exagerare, chiar catastrofale pe piața globală a energiei.”

Rusia se confruntă cu un val de sancţiuni paralizante din partea ţărilor occidentale, ca răspuns la invazia ei declanşată pe 24 februarie asupra Ucrainei şi pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *