Ce face Guvernul împotriva burselor de merit pentru copii cu media 1

0
243

Guvernul are în plan să modifice modul de acordare a burselor de merit pentru ca acestea să nu mai fie primite de elevi cu medii de 1 și 2, au declarat surse politice pentru G4Media.

Premierul Ciolacu ar fi vorbit deja cu ministrul Educației, Ligia Deca, pentru impunerea unui prag de acordare a burselor de merit, pentru evitarea situațiilor în care elevii cu note mici primesc aceste sume de bani.

EduPedu a scris, miercuri, că aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, conform datelor Ministerului Educației.

Dintre aceștia, 5.250 au media cuprinsă între 4.00 și 4.99. Cu media între 3.00 și 3.99 sunt 2.382 de elevi beneficiari. 704 au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2, datele fiind valabile pentru luna octombrie 2023.

În presa locală au apărut cazurile ale unor elevi din Prahova care vor lua burse de merit, deși au media 1,97, respectiv 4,59.

Acest lucru este posibil în noua lege a Educației: noile criterii de acordare a burselor din legea educației permit ca elevi cu medii de 5 să ia bursă de merit, dacă se încadrează în primii 30% din punct de vedere al mediei, iar în cazul celor de clasa a IX-a, media poate scădea sub 5 pentru că se ia în calcul media de la Evaluarea Națională.

Ministra Educației, Ligia Deca, a spus, la Antena 1, că situațiile apărute în presă în care elevi cu medii sub 5 iau bursă de merit apar doar la clasa a IX-a: “Problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o nota de trecere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *