Budapesta este una dintre cele mai ieftine orașe din Europa

0
222

Potrivit bazei de date online a portalului de comparare a prețurilor Numbeo, cel mai scump loc de trai din Europa la începutul anului 2024 era Zurich, Elveția.

Indicele Numbeo sintetizează și compară prețurile bunurilor de consum, cum ar fi alimentele, restaurantele, transportul, energia casnică și serviciile publice. Datele pentru fiecare oraș sunt apoi înmulţite cu costurile de viaţă din New York, care este considerat a fi 100. Așadar, a trăi într-un oraș cu un indice al costului vieții de 120 este cu aproximativ 20% mai scump decât în New York (excluzând chiria), potrivit Rador Radio România.

Geneva, tot în Elveția, se află pe locul al doilea, după Zurich. Pe locul trei se află capitala Islandei, Reykjavík. Cele mai scumpe orașe sunt, de obicei, în Europa de Vest, în timp ce cele mai ieftine se află în jumătatea estică a continentului.

Viața în Bratislava este cea mai scumpă din Europa de Est, în timp ce în capitala poloneză Varșovia, viaţa este mai ieftină cu câteva procente (46,2) decât în Budapesta.

Ungaria este a 30-a cea mai ieftină țară din Europa în ceea ce privește costul mediu al vieții. Și aici, Elveția se află pe primul loc (114,3), în timp ce Austria este mai scumpă (67,3) decât Germania (63,5) sau Suedia (62,5). Prețurile restaurantelor sunt, de asemenea, în aceeași ordine, prețurile din Austria, de exemplu, fiind cu 22% mai mari decât cele din Ungaria.

Iar dacă un oaspete ungar merge să ia prânzul într-un restaurant elvețian, ar trebui să fie pregătit să plătească de trei ori mai mult decât prețul din Ungaria – scrie Ripost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *