Ce stat european anti-NATO se pregătește de Război

0
100

Liderul unui stat din Europa de Est, aliat al Rusiei, a anunțat că se află în pregătiri pentru război, doar că nu dorește ca acest scenariu să se întâmple.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că țara sa se pregătește de război.

În timpul vizitei sale în orașul de frontieră Grodno, Lukașenko, principalul aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a subliniat că Belarusul se pregătește de război, dar, cu toate acestea, el nu dorește să poarte niciun conflict armat.

„Nu credeți pe nimeni care spune că vrem să luptăm. Ne pregătim pentru război. Vorbesc sincer despre asta. ‘Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război’, nu sunt cuvintele mele. Dar este foarte bine spus”, a avertizat liderul de la Minsk, potrivit Ukrainska Pravda.

Lukașenko: „Nu avem nevoie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva”

Astfel, Lukașenko a transmis că Belarusul efectuează demersurile necesare pentru un eventual conflict, care includ pregătirea unităților relevante și furnizarea de diferite tipuri de arme și echipamente pentru armată.

„Dacă cineva de acolo [țări neprietenoase – site-ul lui Lukașenko] ne critică, să știți că facem ceea ce trebuie. Dacă încep să ne laude, atunci este o mare problemă”, a declarat autoproclamatul președinte belarus.

Mai mult, Lukașenko a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: „Nu avem nevoie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Cu voia lui Dumnezeu, ne vom cultiva cu succes propriul nostru pământ”.

Sursă ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *