despre decenta

0
263

stiu ca nu e decent sa faci anumite lucruri in public. mai stiu ca nu e decent daca nu faci anumite lucruri in public. asta pe o scara a valorilor care tine de omul comun. dar daca nu e vorba de un om comun, daca e vorba despre un om care s-a ridicat dintre cei comuni, atunci povestea este cu totul alta. lucrurile nu mai stau deloc asa pentru ca notiunea de decenta piere.

in clar, ma gandesc la o relatare pe care am surprins-o stand cu o sticla de bere in fata si cu un televizor tot in fata, dar in plan secund. era vorba de inundatii, de saracie, era vorba, evident, si de oameni care nu mai sunt comuni. chipurile, se interesau de soarta celor multi si necajiti, cei comuni pe care ii conduc… spre nicaieri. asta pentru ca si-au pierdut decenta, ne-am pierdut decenta daca nu reactionam violent. fac circ, iar cea mai mare parte dintre cei care stateau de-a binelea in fata televizorului au inghitit circul. sunt convins. de ani de zile o fac!

si uite asa, cu decenta uitata este posibila grozavia cu nume politic: partidului poporului. hai sa vedem cat de absurda e lumea fara decenta. pana unde putem merge?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *