„Trădare!”. Vacanță de lux în Maldive pentru un deputat din partidul lui Zelenski, vicepreședintele comisiei de securitate națională și apărare din parlament

0
218

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat „trădarea” unui deputat văzut recent în vacanță într-un hotel de lux din Maldive, în timp ce liderul de la Kiev se referă frecvent la datoria liderilor politici de a da un exemplu în plin război împotriva Rusiei, informează AFP.

Potrivit site-ului de știri Slidstvo.info, la jumătatea lunii iulie, Iuri Aristov, un deputat în vârstă de 48 de ani din partidul președintelui, „Slujitorul poporului”, a fost văzut într-un hotel de cinci stele din arhipelagul din Oceanul Indian.

În urma acestor dezvăluiri de presă, David Arakhamia, președintele grupului prezidențial din parlament, a declarat marți, într-un comunicat, că a cerut ca deputatul să fie „suspendat imediat” din grupul său parlamentar.

„Am cerut să mi se prezinte toate documentele referitoare la călătoriile de afaceri și să se verifice toate informațiile”, a mai spus Arakhamia.

Președintele Parlamentului ucrainean, Ruslan Ștefantciuk, a dezvăluit că a primit o scrisoare de demisie din partea lui Aristov, care este și vicepreședinte al comisiei parlamentare responsabile pentru securitate națională, apărare și informații, care joacă un rol strategic.

„Acest lucru va fi evaluat în timpul următoarei sesiuni plenare” a parlamentului, a subliniat el, fără a da alte detalii.

În Ucraina, este nevoie de un vot al parlamentului pentru a demite un deputat ales din funcție.

Zelenski s-a referit explicit marți seara la acest caz, afirmând că preferința pentru „insule și stațiuni balneare în timp de război” a fost „o trădare a principiilor statului”.

„Orice trădare internă, orice plajă sau orice îmbogățire personală în locul (apărării) intereselor Ucrainei va provoca cel puțin furie”, a spus Zelenski.

„Trebuie să lucrați în Ucraina și pentru interesele poporului ucrainean”, i-a avertizat el pe deputați, funcționari și alți angajați guvernamentali.

De la începutul invaziei rusești în februarie 2022 și, în special, de la introducerea legii marțiale, condițiile care reglementează călătoriile în străinătate ale funcționarilor publici și ale deputaților au fost strict controlate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *