Top 10 cele mai bine vandute jocuri in 2010

1
246

În 2010, românii şi-au arătat cu preponderenţă interesul pentru titlurile din categoria multiplayer online (MMORPG = Massively Multiplayer Online Role Playing Game), cele mai bine vândute fiind produsele World of Warcraft, urmate de Starcraft 2 Wings of Liberty. În continuare, topul arată astfel:

3. FIFA 11
4. SIMS 3
5. CALL OF DUTY BLACK OPS
6. Seria GTA
7. Seria Need for Speed
8. ASSASSIN’S CREED BROTHERHOOD
9. MAFIA 2
10. BEN 10 ALIEN FORCE

Se joaca mai multe fete

În ultimii ani piaţa a crescut şi pe zona de public feminin şi persoane din afara ariei de vârstă specifică pentru utilizatorii de jocuri video. Această evoluţie indică o schimbare a tendinţelor de consum şi a percepţiei românilor despre jocurile video.

Nu-ţi arunca plodul în faţa calculatorului

“În acest sens încercăm să lucrăm la educarea publicului, în special a părinţilor care greşesc în momentul în care îşi lasă copilul în faţa unui calculator, ca în braţele unei dădace. Ca orice altă activitate care reuşeşte să suscite interesul copilului, jocul video trebuie administrat în doze mici. Părintele trebuie să fie un insider şi nu un outsider în această modalitate de entertainment. În Occident s-au făcut studii care au arătat că, la nivelul anului trecut, oamenii s-au jucat mai mult jocuri video decât au ieşit la un film”, declară Andreea Allardin.

Din perspectiva businessului, Best Distribution se află pe un trend ascendent ca valoare, dar unul aplatizat de problemele specifice perioadei socio-economice în care se află România. Anul trecut Best Distribution a urcat la o cifră de afaceri de 8.8 milioane euro, de la 7,2 milioane în 2009.

Cine e Best Distribution?

Best Distribution detine pozitia de lider pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri video pentru console si pentru PC, cu o cota de aproximativ 65 de procente. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2008 a fost preluata integral de catre CD Media, companie greceasca ce detine rolul de cel mai mare jucator pe piata de distributie de jocuri video din Europa de Est.

Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor in sine – manuale, coperti, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Activision Blizzard, Take 2 Interactive, Namco Bandai Partners, Square Enix, Warner Bros si altii. Portofoliul produselor de software cuprinde jocuri video pentru toate platformele disponibile: PC DVD-ROM, Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 2, Sony PlayStation Portable, Nintendo Wii, Nintendo DS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *