Adeplast devine cel mai mare producator regional de termosistem

0
233

Adeplast a demarat lucrările de construcţie a celei mai mari şi moderne fabrici de polistiren din Europa. Noua facilitate de producţie va fi situată la Ploieşti, investiţia în ridicarea ei fiind estimată la 4,5 milioane euro. Autorizaţia de construire a fost eliberată în săptămână trecută, iar termenul de finalizare este luna august 2011.

Noua fabrică va fi complet automatizată, capacitatea de producţie fiind estimată la 700.000 de metri cubi de polistiren pe an. Producţia se va baza pe sistemele moderne de management al calităţii, având implementate toate standardele în vigoare în domeniul protecţiei mediului. Odată cu darea în folosinţă a noii fabrici, Adeplast va deveni cel mai mare producător român de sisteme complete de termoizolaţie, având capacitatea de a produce termosisteme pentru cateva mii de blocuri la nivel naţional. „Ne-am dorit să facem acest pas investiţional pentru ca românii să cumpere materiale de calitate la un preţ corect. Anul  trecut s-au realizat peste 10 milioane de mp de termosistem cu mortarele şi tencuielile noastre. Din acest an vom avea capacitatea să acoperim din producţia proprie o parte importantă din necesarul de polistiren expandat”, declară Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast.

„De la începutul anului Adeplast a mai investit aproximativ 2,5 milioane de euro în producţie şi în dezvoltarea afacerii. Am reuşit să punem în funcţiune o linie de uscare a nisipului şi o maşină de ambalat materiale speciale la Oradea, urmând ca o altă linie de ambalat să devină operaţională la Ploieşti în mai. Programul nostru de investiţii nu s-a limitat doar la zona de producţie, astfel că pentru toată echipa de vânzări am achiziţionat automobile Duster, oferind un semnal de susţinere a producţiei autohtone de autovehicule”, adaugă Marcel Bărbuţ.

În acest an, Adeplast va demara lucrările şi la cea de-a treia fabrică de adezivi şi mortare uscate, situată în Moldova.

Adeplast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *