Daca aveti chef de muzica veche cu clavecin in rolul principal

0
311

aflati că Medieval Praxis anunţă un nou concert în cadrul Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti.

Concertul – intitulat Pièces de Clavecin en Concerts – va avea loc în seara zilei de vineri, 15 aprilie 2011, de la ora 18, în Biserica Anglicană din Bucureşti şi va fi susţinut va fi susţinut de: Melinda Béres (vioară barocă), Szilárd Chereji (viola da gamba) şi Raluca Enea (clavecin).

Nu stim cu siguranta cate locuri sunt in sala – biserica – dar, „Intrarea este libera in limita locurilor disponibile”.

Concertul după cum spune Laurentiu Constantin, omul din spatele muzicii vechi, se poate intelege ca „o adevărată galerie de caractere şi de personaje se desfăşoară în faţa ascultătorului celor cinci concerte din ciclul Pièces de clavecin en concerts. Publicate de Jean-Philippe Rameau în anul 1741, cele cinci lucrări sunt dedicate unui ansamblu instrumental mai puţin obişnuit – clavecin obligat, vioară şi viola da gamba, ansamblu în cadrul căruia clavecinul are rol solistic, compozitorul ilustrând astfel evoluţia acestui deosebit de rafinat instrument.

Se pare ca autorul este Jean–Philippe Rameau un domn care a scris muzica demult, pentru ca a trait 1683 si 1764.

Bine că au şi un sponsor… „concertul este posibil datorită susţinerii CLAR Group” aminteste domnul Constantin :).

Medievalii sustin ca „Stagiunea de Muzică Veche Bucureşti a fost bine primită încă de la debut atât de către public cât şi de către presă. Acoperind un gol în viaţa culturală a Capitalei, Stagiunea a beneficiat de prezenţa unor invitaţi importanţi (Neagu Djuvara, Grigore Leşe) si a devenit o constantă în agenda publicului dornic de evenimente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *