Autoritățile ucrainene au evacuat orașul Kupiansk și a zonei înconjurătoare

0
151

Autoritățile locale din jurul orașului ucrainean Kupiansk din regiunea Harkov au emis un ordin de evacuare obligatorie a orașului și a zonelor înconjurătoare din cauza bombardamentelor intense ale Rusiei asupra zonei, relatează CNN.

Vezi și: Ucraina raportează lupte crâncene în nord-estul țării

Kupiansk a fost unul dintre mai multe orașe și localități eliberate în septembrie anul trecut, în cadrul unei ofensive fulgerătoare a Ucrainei, dar în ultimele săptămâni Rusia și-a intensificat eforturile de a captura orașul pentru a doua oară.

Despre ordin

Ordinul precizează că a fost anunțată evacuarea obligatorie a locuitorilor din oraș, precum și din Zaoskilya, care se află pe malul estic al râului Oskil.

În ultimele săptămâni, forțele rusești au intensificat încercările de a străpunge liniile de front ucrainene la est de râul Oskil și au crescut frecvența atacurilor aeriene și a barajelor de artilerie împotriva așezărilor de pe ambele maluri ale râului.

Ordinul precizează că, „ținând cont de bombardamentele constante… și de situația de securitate de pe teritoriul districtului Kupian”, se cere, de asemenea, evacuarea obligatorie a unui număr de așezări din nordul și estul orașului, unde încă locuiesc unii civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *