Autoitalia a intrat pe mana unei agentii israeliene: Mediterranean Car Agency

1
291

Proprietarul Autoitalia Group din aceasta luna este compania israeliana Levi Group detinuta de omul de afaceri Michael Levy. Levi Group opereaza la nivel international in domeniul naylonului prin firma NILIT iar in domeniul auto isi desfasoara activitatea in Israel prin Mediterranean Car Agency. Din acest an, Compania Levi Group va derula afaceri si in Romania prin Autoitalia Group.

Herbert Stein, fondatorul Autoitalia Group (n.r. 1993) a declarat astazi ca „a cautat mai mult un partener de incredere, un investitor care sa poata prelua afacerile Autoitalia in Romania (…) pentru a putea conduce catre succes echipa Autoitalia si reteaua de dealeri”.

Noul proprietar Autoitalia Group va continua sa importe, sa comercializeze si sa ofere servicii after-sales pentru toate marcile si modelele din portofoliul sau. In plus, in acest an, Jeep va intra in portofoliul companiei dar si noua Lancia (produsa pe platforma Chrysler).

Dealul nu a fost localizat ca nivel al sumelor tranzactionate, insa surse din piata sustin ca AutoItalia Group lucra pe o linie de credit de aproximativ 10 milioane de euro care a fost dublata inca 10 milioane pe care le-a primit familia Stein.

Ce am retinut din declaratia noilor proprietari este ca “am venit sa facem afaceri in Romania” a spus Ori Lahav, CEO al Mediterranean Car Agency, si CEO temporar al Autoitalia Group. Mai aflam din comunicatul de presa ca Mediterranean Car Agency este importatorul exclusiv in Israel am marcilor Grupului Fiat (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia si Abarth), inca din anul 1950.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *