Cum să devii fan Oprescu. Pentru o zi!

0
232

O lovitură strategică de imagine a dat România în seara zilei de 15 iunie în Italia. Cu un spectacol intitulat ”Romani Rumeni”, organizat în piața Campidoglio din Roma. Evenimentul a fost susținut de primăria din Roma și cea din București. A doua zi, după 12 noaptea (ora României) spectacolul este difuzat pe RAI 1.

Ideea spectacolului subliniază legătura culturală ancestrală dintre Roma și București, dintre România și Italia.

Un spectacol românesc extraordinar, prezentat de Ramona Bădescu și Fabrizio Gatta.

De ce extraordinar? Pentru că într-o piață din Roma au cântat pentru italieni ansamblul Ciocârlia, soprana Irina Iordăchescu, Alexandru Tomescu. Pentru că Gheorghe Zamfir (mult mai cărunt decât îl știm de obicei, dar veșnic tânăr în suflat) a susurat la nai piese pe care noi le cunoaștem din filme celebre ca ”A fost odată în America” și ”Kill Bill”. Pentru că Razvan Mazilu a dansat. Și pentru că actorul italian Remo Girone, pe care cu toții îl știm ca Tano Cariddi, din Caracatița, a recitat în limba română ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Pe Remo Girnoe nu-l mai recunoști decât după privire. Săracul a îmbătrânit mai mult decât Zamfir. În schimb îi recunoști în public, în primul rând de scaune, pe primarul Romei – Gianni Alemanno și pe cel al Bucureștiului – Sorin Oprescu.

Ce n-au reușit unele ministere prin programe de promovare a României în lume, poate reușesc unele primării. Bravo pentru organizatori!  (Adică pentru Ramona Bădescu, care este consiliera lui Alemanno și superbă)

Vă recomand să urmăriți spectacolul aici. Momentan este indisponibil, dar mai incercați.

Printre susținătorii spectacolului se numără Astaldi și Pirrelli, două companii prezente în România. Prima dintre ele a fost vedeta ultimelor zile la București, după inagurarea pasajului de la Basarab, evident alături de spaniolii de la FCC Construccion și, normal, Sorin Oprescu.

Îmi place ceea ce văd. În sfârșit o strategie coerentă de imagine, inteligentă și bine gândită (dacă așa o fi; dacă nu e așa si e din intamplare, tot îmi place). Așteptăm un anunț oficial al unei noi candidaturi la președinția României și, evident, un spectacol de aceeasi anvergura la Madrid sau Barcelona. Până atunci, poate vedem ”Romani Rumeni” la TVR. Sau nu, că aștia sunt cu celălalt…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *