In ciuda momentului economic, cea mai mare firma de logistica din Turcia vine in Romania

0
434


Logisticienii de la EKOL Turcia vor sa investeasca 10 milioane de euro in Romania. Momentul economic nu i-a speriat, argumentand ca pentru ei reprezinta o oportunitate de dezvoltare la nivel european. Romania este cea de-a treia tara europeana unde sunt prezenti, dupa Germania si Italia.

Iata ce a declarat oficialul turc al companiei Okyay Oztugran, prezent la Bucuresti:

„Prin intrarea pe piața din România EKOL a introdus o rută intermodală de transport Mannheim-Arad (pe calea ferată) și Arad-Istanbul (pe roți). Ruta este operațională din această lună. EKOL va implementa un proiect de extindere a unui culoar de transport pentru a opera ruta Arad-Istanbul prin Constanța. Vom investi masiv în consolidarea acestei rute care permite companiei să își dezvolte serviciile și pe componenta «green»

În zona Europei de Est am înregistrat anul trecut o creștere a volumului de 300% pe transportul terestru, ceea ce ne-a confirmat strategia de extindere. Prin investițiile realizate în România, ne propunem o poziție de leader și pe piața autohtonă în ceea ce privește transportul pe roți. Ca stat membru în Uniunea Europeană, România se află la o intersecție importantă a marilor rute logistice. Din acest motiv, prezența EKOL în România este foarte importantă pentru extinderea puternică a companiei în restul Europei”

Intrarea EKOL pe piata din Romania s-a facut prin preluarea unei companii grecesti deja prezenta aici, Omega Ro. În România EKOL deține un depozit de 6000 mp, fiind pregătită să ofere nu doar servicii de transport terestru, dar și de depozitare (warehousing), colectare a mărfii (collecting), coletare/paletare (packaging) și distribuție completă. In prezent la sucursala din Romania lucreaza 50 de angajati, existand posibilitatea ca in urmatorii ani, numarul acestora sa se dubleze.

Prezent in cadrul unei emisiuni la Money Channel, responsabilul pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania, Okyay Oztugran, a declarat ca toate investitiile in Romania se vor face din fondurile companiei. Oficialul turc a mai precizat ca, in ciuda problemelor pe care le traverseaza tara noastra din punct de vedere economic, dar si a situatiei infrastructurii, exista aici foarte multe oportunitati de dezvoltare datorate si pozitionarii strategice.

EKOL deține în Turcia și Europa 400.000 mp de spații de depozitare, o flotă de 1900 de autovehicule, iar la nivelul întregii companii lucrează peste 3300 de angajați. In 2010 EKOL a înregistrat o cifră de afaceri globală de 160 milioane de euro. În ceea ce privește operatorul preluat din România, Omega Ro, acesta a înregistrat anul trecut un nivel al cifrei de afaceri de 2 milioane de euro. Prin noua entitate creată, EKOL România preconizează o creștere cu 70% a volumului de business în următorii doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *