Mitsubishi are una ieftină şi alta electrică la Salonul Auto de la Tokyo

0
215

Mitsubishi va expune la cea de-a 42-a ediţie a Salonului Auto de la Tokyo, mai multe modele noi. Două dintre acestea sunt modelul Mirage şi conceptul Mitsubishi PX-MiEV Ⅱ, amândouă reprezentând pilonii importanţi din strategia de produs a companiei. Modelul compact Mirage va fi un model strategic global destinat pieţelor emergente pe când conceptul Mitsubishi PX-MiEV, reprezinta SUV-ul care va avea caracteristici specifice „tehnologiei verzi” cu al său unic tren de rulare plug-in hibrid.

La standul Mitsubishi Motors va fi expus un vehicul electric din categoria utilitarelor uşoare Minicab – MiEV  care urmează a fi lansat pe piaţa japoneză în luna decembrie a acestui an şi noua generaţie a modelului electric i-MiEV, care este în prezent la vânzare în ţări din întreaga lume,  inclusiv în ţări din Europa urmând ca pănă la sfârşitul anului să fie lansat şi în Statele Unite.

Alături de acestea vor fi prezente şi modelele ASX,  SUV-ul compact, denumit RVR sau Outlander Sport, în unele pieţe, dotat cu noul motor MIVEC ce încorporează şi sistemul Auto Stop & Go (AS&G) dar şi modelul Pajero (denumit Montero sau Shogun, în unele pieţe), dotat cu un nou motor „clean diesel” dezvoltat de MMC.

Standul Mitsubishi Motors va cuprinde, de asemenea Casa MiEV, un concept al unei „case inteligente” care foloseşte energia obtinută prin gestionarea consumului de energie din casă, „adaptare inteligentă”, cea a vehiculelor electrice şi hibride şi cea a reţelelor electrice inteligente, toate în acelaşi timp, prin intermediul Sistemului de Gestionare a Energiei pentru Casa – HEMS şi Sistemul de integrare a vehiculelor electrice – EIS dezvoltat de MMC. Scopul acestui sistem HEMS este să ofere o viaţă confortabilă pentru persoanele care trăiesc în case care au instalate aceste sisteme de monitorizare continuuă a energiei disponibile şi a energiei utilizate ca apoi să fie optimizate, astfel încât efectele lipsei energiei cât şi costurile de energie să fie reduse.

Conectat la o „casă inteligentă” prin sistemul HEMS, sistemul EIS monitorizează în mod constant uzura bateriei vehiculului electric/hibrid şi a eficienţei (care variază în funcţie de modul în care vehiculul electric/hibrid este condus), transmite aceste informaţii către sistemul HEMS, care apoi, optimizează încărcarea din casă, astfel încât vehiculul electric/hibrid va avea suficientă energie.

În plus faţă de noutatea Casa MiEV va exista şi Cafeneaua MiEV, un spaţiu de relaxare alimentat cu energie de la bateria unui vehicul electric parcat alaturi. Vehiculul electric va alimenta cu energie cafeneaua MiEV printr-un dispozitiv ce permite furnizarea de până la 1500W de la bateriile vehiculului electric si hibrid. Acest dispozitiv de încărcare va fi la vânzare în Japonia începând cu acest an. Salonul auto se va desfăşura în perioada 30 Noiembrie – 11 Decembrie în centrul Tokyo Big Sight.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *