Hyundai SANTA FE, o nouă generație. Ce specificații are noul model

0
158

Hyundai a prezentat astăzi – în premiera mondiala digitala – noua generație SANTA FE.

Având la baza conceptul „Open for More”, transformarea radicala a modelului este centrata pe noul hayon de mari dimensiuni, cu scopul de a oferi clienților o experiență îmbunătățită de utilizare. Pentru a celebra parcursul și popularitatea Hyundai SANTA FE, ajuns acum la cea de-a cincea generație, filmările pentru materialul video dedicat lansării globale au avut loc în Santa Fe, New Mexico – sursa de inspirație pentru denumirea modelului.

Clipul prezinta noul hayon de mari dimensiuni, care conectează perfect interiorul cu exteriorul, îmbunătățind experiență de zi cu zi a consumatorilor. Acest spatiu, utilizat în trecut doar pentru depozitare, devine acum o zona de relaxare, că o terasa deschisa, pentru experiențe cât mai aproape de natura.

„Încă de la lansarea primei generații SANTA FE, în urma cu 23 de ani, acest emblematic SUV a castigat inimile a milioane de clienți din întreagă lume”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO – Hyundai Motor Company.

„Identitatea puternica a noului Santa Fe – un model potrivit atât pentru utilizarea de zi cu zi, cât și pentru călătoriile în natura – vă asigura o prezenta unica în clasa SUV-urilor de dimensiuni medii”

Designul exterior reflecta personalitatea puternica

Pentru transformarea radicala a modelului, Hyundai a adoptat o abordare neconvențională, cu o tipologie de design bazata pe stilul de viață al clienților, care maximizează capacitatea de încărcare și oferă mai multa flexibilitate (atât pentru traseele urbane, cât și pentru călătoriile dedicate momentelor petrecute în natura). Prin urmare, noul Santa Fe are un exterior robust, dar rafinat, precum și un interior spațios, care se extinde prin deschiderea portbagajului de mari dimensiuni.

„Noul Santa Fe este un SUV care asigura un echilibru intre utilizarea de zi cu zi și călătoriile în natura – de la excursii în familie, la experiențe de camping”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center.

„Cu un ampatament mai lung și un interior mai spațios, noul Santa Fe se bazează pe propriile puncte forte – caracteristice unui SUV, pentru a oferi mai multa flexibilitate decât oricând, precum și o experiență premium pentru clienți”

Personalitatea puternica a parții frontale este evidențiată de capota înalta, farurile în forma literei „H”, aripile proemiente, dar ascuțite, precum și de designul frontal care include simbolul „H”. Linia îndrăzneață a plafonului, volumul semnificativ în jurul aripilor, pasajelor roților puternic conturate și
jantele de 21 de inchi 1 conferă SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost simplificata, fiind definita de hayonul de mari dimensiuni, luminile în forma literei „H” subliniind aspectul general armonios.

La nivel global, noul model vă fi disponibil în 10 culori exterioare: Abyss Black Pearl, Creamy White Pearl, Creamy White Matte, Typhoon Silver Metallic, Magnetic Gray Metallic, Ocado Green Pearl, Terracotta Orange, Cyber Sage Pearl, Earthy Brass Metallic Matte și Pebble Blue Pearl.

Eleganta interiorului este subliniata de elementele de design orizontale și verticale

În contrast cu exteriorul impunător, eleganta habitaclului este subliniata de liniile orizontale și verticale, tema de design „H” fiind evidențiată de planșa de bord și de orificiile de ventilație.

Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, precum display-ul panoramic curbat, care conectează instrumentarul digital de 12,3 inchi cu sistemul de infotainment, contribuind la îmbunătățirea vizibilității pentru conducătorul auto.

Noul SANTA FE dispune de un habitaclu încăpător, generat de ampatamentul mai lung și de deschiderea mai mare a hayonului, fiind lider în segment în privință spațiului interior. Scaunele complet rabatabile (rândurile al doilea & al treilea) creează o suprafață perfect plana în partea din spate. Pentru noul SUV au fost utilizate, de asemenea, materiale durabile: plastic reciclat (plafon; covorașe; spătarele scaunelor – rândurile al doilea & al treilea) și piele ecologica (panou de bord & portiere).

În special, tapițeria din piele întoarsă a scaunelor este realizata din materiale care minimizează riscurile pentru sănătatea omului și sunt omologate în clasa 1, în Europa (sigure pentru copiii cu vârstă de până la trei ani). Totodată, vopseaua neagra lucioasa a ornamentelor exterioare utilizează carbon reciclat.

Noul SANTA FE este disponibil în cinci culori interioare: Obsidian Black, Supersonic Gray, Pecan Brown, Forest Green și Black Ink.

Potrivit atât pentru utilizarea de zi cu zi, cât și pentru călătoriile în natura

Noua generație SANTA FE oferă cel mai mare volum de încărcare din aceasta clasa și o deschidere larga a hayonului 2 , oferind spatiu amplu pentru toate bagajele, de la echipamentele sportive la cele pentru camping.

Funcționalitatea în timpul călătoriilor este maximizata datorita mânerului de susținere ascuns, amplasat în stâlpul C, care asigura acces facil la plafon. SANTA FE oferă acum spatiu suplimentar pentru picioare (la nivelul rândurilor al doilea și al treilea), dar și pentru cap. Comparativ cu versiunea anterioara, spațiul pentru picioare aferent celui de-al doilea rand de locuri a crescut:
– cu 35 mm (1.075 mm) – pentru versiunea cu motor termic;
– cu 20 mm, (1.055 mm) – pentru versiunea hybrid.

Totodată, spațiul pentru picioare aferent celui de-al treilea rand a crescut cu 15 mm (761 mm). 3
De asemenea, la nivelul capului – pentru cel de-al treilea rand – spațiul a fost îmbunătățit cu 69 mm (958
mm). Înălțimea scaunelor de pe cel de-al treilea rand a crescut cu 30 mm (282 mm), pasagerii având acum posibilitatea și de a inclina spătarul scaunului (cu 10 grade mai mult fata de generația anterioara).

Echipamente avansate de confort și de funcționalitate, pentru o experiență premium

Pentru a îmbunătăți experiență utilizatorului, noul SANTA FE este dotat cu echipamente de confort premium, dintre care unele sunt disponibile în premiera.
Scaunele din fata cu funcție de relaxare și suport pentru picioare permit ocupanților să se relaxeze într-o poziție comoda.

În varianta cu șase locuri, scaunele independente – care dispun de cotiere, de reglare electrica a înclinării (pentru cel de-al doilea rand), dar și a unghiului șezutului – asigura confort maximizat pentru pasagerii din spate.

Afișajul complet tactil de 6,6 inchi pentru controlul climatizării face și mai intuitive comenzile de încălzire/ răcire. SANTA FE oferă în premiera spatiu de depozitare disponibil în consola centrala, atât pentru pasagerii din fata, cât și pentru cei din spate. În cazul în care imaginea din spate este obstrucționată de obiectele din portbagaj, oglinda centrala digitala oferă mai multa vizibilitate conducătorului auto, mai ales pe timp de noapte.

Vezi și: Hyundai IONIQ 5 N – debut in cadrul Goodwood Festival of Speed

Printre celelalte echipamente de confort disponibile pentru noua generație a modelului, se numără: sistemul dual pentru încărcare wireless, de mare viteza; priza USB de tip C (max. 27 W); tava de sterilizare UV-C (asigura sterilizarea ușoară a obiectelor utilizate frecvent, cum ar fi telefoanele mobile, portofelele etc).

Funcția OTA permite actualizări software, pentru a oferi o experiență la volan mai sigura și mai confortabila, fară a fi necesara o vizita la service-ul Hyundai.

Un alt echipament în premiera în aceasta clasa este Digital Key 2, pentru pornirea și controlul de la distanta al autovehiculului prin intermediul smartphone-ului, utilizând tehnologiile Near-Field Communication (NFC), Bluetooth low Energy (BLE) și Ultra-WB (UWB).

Tehnologii avansate pentru siguranță și pentru asistenta conducătorului auto

Noul SANTA FE este echipat cu o gama variata de sisteme pentru siguranță și pentru asistenta conducătorului auto, oferind o experiență sigura și confortabila la volan. Forward Collision Avoidance 2 aplica automat o forță de frânare, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabila.

Cu ajutorul camerei frontale montate pe parbriz, Lane Following Assist 2 menține autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare. Driver Attention Warning monitorizează stilul de condus și poate avertiza conducătorul auto, daca este cazul. Navigation-based Smart Cruise Control 2 anticipează curbele sau liniile drepte pe autostrada, reglând viteza autovehiculului. Highway Driving Assist 2 permite controlul vitezei și a distantei până la vehiculul din fata, oferind suport conducătorului auto în momentul depășirii vehiculelor care se deplasează cu viteza redusa.

Noul SANTA FE dispune și de alte sisteme avansate de asistenta pentru conducătorul auto, cum ar fi:
Radar-based Rear Occupant Alert, Intelligent Speed Limit Assist, Rear View Monitor, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Front/ Rear Parking Distance Warning, Surround View Monitor, Remote Smart Parking Assist, Safe Exit Assist.

Gama variata de motorizări

Pe piață din Coreea/ America de Nord, noul SANTA FE vă fi disponibil cu doua variante de motorizare.
Motorizarea turbo pe benzina – 2,5 l (Theta III 2,5 T GDI – 8 DCT) dezvolta o putere maxima de 281 CP și un cuplu maxim de 421,7 Nm. Motorizarea hybrid – 1,6 l (Gamma III 1,6 T GDI HEV – 6 AT) dezvolta o putere maxima de 180 CP și un cuplu maxim de 264,8 Nm.

În Europa, noul SANTA FE vă fi disponibil în doua variante: hybrid – 1,6 l (Gamma III 1,6 T-GDI HEV – 6 AT) și plug-în hybrid – 1,6 l (Gamma III 1,6 T-GDI PHEV – 6 AT), care dezvolta o putere maxima de 160 CP, respectiv un cuplu maxim de 264,8 Nm. În alte regiuni, noul SANTA FE vă fi disponibil și cu o motorizare pe benzina – 2,5 l (Theta III 2,5 GDI – 8 AT), care dezvolta o putere maxima de 194 CP și un cuplu maxim de 246,1 Nm. 4

Noul SANTA FE vă fi lansat în Coreea în cea de-a doua jumătate a acestui an, iar în America de Nord/ Europa în prima jumătate a anului viitor. Pe piață din Romania, cea de-a cincea generație a modelului vă fi disponibila începând cu a doua jumătate a anului 2024. Premiera nord-americana vă avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din 2023.

„SANTA FE a fost primul nostru SUV comercializat în SUA. Astăzi, deținem un portofoliu recunoscut și apreciat, format din 14 modele SUV cu motorizare termica, electrica, hybrid, plug-în hybrid și fuel cell”, a declarat José Muñoz, President and Global Chief Operating Officer – Hyundai Motor Company.

„Cu noul SANTA FE, continuam transformarea impresionanta a mărcii Hyundai și a segmentului SUV în general. Noul SANTA FE este partenerul perfect pentru utilizarea zilnica, cu o abordare moderna, premium”

Conceptul XRT

Cu aceasta ocazie, Hyundai prezinta și conceptul XRT. Proiectat pentru a traversa suprafețele dificile, XRT se adresează celor care doresc să descopere frumusețile naturii, oferind un plus de utilitate și de
funcționalitate iubitorilor de drumeții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *