e foame de bani, e foame de bani băieți

Stați liniștiți Guvernul lucrează pentru voi (fostul adică, dar și viitorul). Mai exact, ca sa faca rost de bani repede a facut ceea ce stie sa faca cel mai bine:  A dat o Ordonanta, nr. 2, pe 25 ianuarie. Ce spune Ordonanța minunată? Spune ca declarațiile de impozit pe profit ale firmelor trebuie depuse mai devreme cu o luna, decât în mod normal. In loc de 25 aprilie, termenul se mută pe 25 martie. Asta în condițiile în care acest act normativ se contrazice cu o altă Ordonanță a aceluiași Guvern emisă la sârșitul lui august. Gestul, aparent banal, al guvernului a trecut neobservat de opinia publică. Consultanții în fiscalitate au reacționat imediat și ne-au explicat care ce implicații are această măsură asupra companiilor.

Luminița Ristea, consultant NEXIA International: “Situația creată lovește cel mai mult în cash-flow-ul companiilor, care vor trebui să scoată din buzunar sumele datorate statului mai repede cu o lună. Fiecare companie și-a făcut calcule pe baza normelor existente înainte, care acum nu se mai aplică. Investițiile, cash-flow-ul, strategia generală de business depind foarte mult de aceste raportări. Pentru noi este clară foamea de bani a statului, însă nu înțelegem de ce contribuabilii trebuie să suporte completarea acestui deficit. Această masură face parte din practica statului de a abuza contribuabilii și a le face imposibilă orice planificare a activităților de închidere a anului financiar și de programare a cash-flow-ului”

Prin Ordonanța nr. 2. din 25 ianuarie 2012, Guvernul adâncește instabilitatea fiscală care afectează direct companiile românești, dar și investitorii străini, care se află în imposibilitatea unei previzionări a afacerilor, dat fiind contextul legislativ impredictibil. În condițiile recesiunii și a dificultăților generale cu care se confruntă agenții economici, această masură, aflată în afara reglementarilor legale ale Codului Fiscal, dă o nouă lovitură contribuabililor și crează un climat de instabilitate și ambiguitate fiscală, ne mai precizează consultanții de la NEXIA.

 

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *