Noul Hyundai i30 este disponibil in Romania de la 14.500 de euro

0
243

Noua generatie Hyundai i30 este disponiobila pe piata autohtona si completeaza gama de clasa C a constructorului corean. Pana acum Hyundai oferea in gama compacta modelul sedan Hyundai Elantra si sportiva Veloster.

Noul model a fost proiectat in Germania la Hyundai Motor Europe. Oficialii companiiei declara ca “procesul de productie aferent noului i30 este unul pur European, fiind concentrat in Cehia, la Nošovice. Importanta acordata pietei europene de catre producatorul corean este astfel confirmata si pusa in practica printr-un numar tot mai mare de modele, pornind de la productia ix35 si ix20 in Europa si pana la dezvoltarea unui nou model de clasa CD dedicat acestei piete – i40 – lansat la inceputul anului 2012 in Romania”.

Noua generatie i30 ofera o serie de 11 culori de caroserie. La interior, noul Hyundai i30 poate fi configurat in trei versiuni cromatice de tapiterie: negru, bej si albastru, disponibile in material textil, piele sau combinatie de piele si material textil.

Gama de propulsoare – trei diesel si trei pe benzina – dezvolta intre 90 si 135 CP. Cel mai popular dintre diesele pare a fi motorul de 1.6 litri VGT Ú-II care genereaza 110 CP la 4.000 rpm si 260 Nm la 1.900 rpm. Consumul anuntat de producator este de 4 litri la 100 de km, intr-un ciclu de rulare mixt.

Pentru benzina Hyundai i30 a pregatit in Gamma GDI un propulsor de 1.6 litri care utilizeaza injectia directa si livreaza 135 CP la 6.300 rpm si un cuplu de 164 Nm la 4.850 rpm. Dotat cu acest motor, noul Hyundai i30 accelereaza pana la suta in 9.9 secunde si inregistreaza un consum de 5.7 litri la 100 de km in ciclul mixt.

Posesorii noii generatii i30 vor avea posibilitatea de a opta intre transmisia automata si cea manuala, ambele dotate cu 6 trepte de trepte. Transmisia automata reprezinta dotare optionala pentru toate variantele de motorizare 1.6 litri, in timp ce unitatile 1.4 litri sunt dotate exclusiv cu cutie manuala.

Tehnologia standard pentru versiunile de echipare i30 disponibile in Romania include 6 airbaguri, ESP, asistenta la pornirea in rampa, directie servoasistata electric cu trei moduri de functionare, inchidere centralizata cu telecomanda, sistem activ de management al directiei (VSM), oglinzi exterioare actionate electric, aer conditionat etc.

Printre dotarile optionale nou introduse pentru modelul de clasa compacta Hyundai se numara butonul start/stop motor, scaunele fata incalzite, pilotul automat si un sistem de navigatie cu afisaj tactil de 7 inch.

Hyundai i30 de la 14.500 de euro
Noul Hyundai i30 este disponibil pe piata locala in patru versiuni de echipare aferente celor sase motorizari disponibile: Classic, Comfort, Highway si Exclusive. Preturile pentru noul Hyundai i30 in Romania pornesc de la 14.437 euro cu TVA inclus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *