Apple „sparge” iTunes în 3 programe diferite pentru Windows: Music, TV și Devices

0
31
apple

 

Se pare că Apple se pregătește să renunțe la iTunes. Microsoft a anunțat că va adăuga versiuni preview pentru 3 noi programe  ale companiei în noul build beta al Windows 11, dedicat utilizatorilor Windows Insiders. Utilizatorii care folosesc cele trei noi programe nu mai pot folosi iTunes, însă. Detalii avem mai jos.

E vorba despre Apple Music, TV și Devices. Primul program, Apple Music, va conține atât librăria de melodii locale de pe dispozitiv, cât și serviciul Music al companiei din Cupertino. Astfel, utilizatorii Windows 11 vor putea utiliza programul pentru a asculta playlist-urile preferate online.

Apple TV vine cu posibilitatea de a urmări filme și seriale dacă utilizatorii au un abonament Apple TV+. Aici vor fi incluse și filme și seriale Paramount+, AMC+, Showtime, Starz, cât și conținut cumpărat deja prin iTunes.

Apple Device se ocupă de sincronizarea dispozitivelor (iPhone, iPad, iPod). De asemenea, programul permite realizarea de backup-uri, restaurarea și actualizarea dispozitivelor amintite. Astfel, pare să înlocuiască principalele funcționalități iTunes.

Apple nu a lansat încă un program pentru gestionarea cărților sau a podcast-urilor, însă. Sunt singurele funcționalități care vor putea fi accesate doar din iTunes momentan. E posibil însă să se afle în pregătire și un al 4-lea program care va înlocui aceste funcții.

Microsoft spune că dacă utilizatorii aleg să instaleze unul dintre noile programe pe PC, iTunes nu va mai putea fi folosit. În schimb, el va fi disponibil atunci când toate aplicațiile de mai sus sunt dezinstalate. Apple Music, TV și Devices sunt disponibile în Microsoft Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *