Vrei sa fii avocat de business? Cunescu, Balaciu si Asociatii te invata cum

0
347

Prima promoție a școlii de avocatură Cunescu, Balaciu și Asociații are 14 absolvenți

Casa de avocatură Cunescu, Balaciu și Asociații  a finalizat stagiul de pregătire pentru 14 tineri care își doresc să ajungă avocați de business. Aceștia au absolvit școala de business law practice intensiv organziată de casa de avocatură în perioada 3-9 septembrie.

“Constantin Cunescu Late Summer Law School este un program de studii care se va desfășura anual, fiind adresat  studenților în anii finali și avocaților stagiari. Anul acesta am demarat un proiect pilot, urmând ca din 2013 să extindem baza de selecție, numărul cursanților rămânând același din motive de eficientizare a interacțiunii cu lectorii dar și între cursanți. Vom menține ștacheta ridicată la criteriile de selecție, astfel încât doar tinerii cu vocație să aibă acces în acest club de formare profesională”, declară Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu și Asociații.

Programul educațional a fost gândit pe un sistem de training intensiv, cu accent puternic pe latura practică. Toate cursurile urmează strategia «learning by doing», participanții fiind încurajați să rezolve probleme și situații reale. Punctul culminant al cursului a fost organizarea unui proces simulat la Curtea de Apel  București. “Școala de avocatură pe care am inagurat-o în acest an a beneficiat a de sprijinul Baroului București, care și-a dat acordul pentru funcționare, dar și de implicarea Curții de Apel care a permis ca procesul simulat să se desfășoare în sediul Curții”, precizează Dinu Petre.

Absolvenți au primit diplome și au fost introduși într-o bază de date pusă la dispoziția firmelor de recrutare și societăților de avocatură de business din București și din țară. Pe baza aprecierilor lectorilor au fost desemnați cel mai bun pledant și cel mai bun viitor avocat în zona de consultanță. Câștigătorii au primit câte un e-book reader și o ofertă pentru continuarea stagiului de pregătire  în cadrul Cunescu, Balaciu și Asociații.

Pintre tehnicile care se dezvoltă în cadrul Constantin Cunescu Late Summer Law School se află cele de redactare de contracte, opinii juridice și acțiuni în instanță sau acțiuni arbitrale, modalități de abordare a unui raport de due dilligence, precum și comunicarea în limba engleză specifică avocaturii de business, având la bază exclusiv aplicații practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *