Terapie comportamentala pentru caini

0
393

Aveti un catel care roade, musca, este prea timid sau prea agresiv, are manifestari ciudate fata de anumite obiecte, zgomote sau orice alt comportament care va face viata dificila?

 

Planeta HamHam, pe langa programele de dresaj bine-cunoscute, a adus in viata iubitorilor de animale din Romania, o noua abordare a educatiei cainelui, foarte cunoscuta si apreciata in strainatate – terapia comportamentala canina. Mai mult decat un dresaj disciplinar, terapia comportamentala abordeaza intr-o maniera psihologica „reabilitarea” acestor caini avand ca rezultat imediat imbunatatirea vietii atat a cainelui, cat si a stapanului, dar mai ales imbunatatirea relatiei de comunicare caine-stapan si convietuirea intr-un mod mult mai placut.

 

„In multe cazuri, problemele comportamentale ale cainelui chiar daca nu sunt cauzate de erorile in educatie ale stapanilor, sunt cultivate inconstient de acestia. In general stapanii cainilor nu realizeaza adevarata dimensiune a “cauzei” sperand ca este vorba de o faza trecatoare in cresterea si dezvolatarea prietenului lor patruped. Aceasta abordare a stapanilor vine de cele mai multe ori din intelegerea gresita sau insuficienta a comportamentului cainelui, dar mai ales pe fondul unui sentiment de iubire amestecat cu cel de vina, gresit exprimate, directionate.” afirma Robert Mocanu, instructor canin la Planeta HamHam.

 

„De obicei, stapanii cainilor care se confrunta cu astfel de probleme vin la Planeta HamHam initial cu solicitarea de a le dresa cainele. In urma discutiei stapanului cu instructorul canin si a evaluarii cainelui se constata dezechilibrele comportamentale si i se propune stapanului un plan de terapie comportamentala care are ca scop “reabilitarea” comportamentala a cainelui fara de care dresajul de disciplina nu poate avea rezultate. Nu poti construi ceva solid pe o baza nesigura. Planul de terapie oferit de Planeta HamHam include, in principiu, 20 de sedinte in cadrul carora se urmareste “reeducarea” catelului si stabilizarea noilor deprinderi.” spune Nadia Roman, director general al Planetei HamHam.

 

In afara de priceperea instructorului, succesul terapiei, nu tine de rasa, talia sau varsta cainelui, cat de temperamentului acestuia, implicare stapanului in cadrul sedintelor si continuarea „educatiei” acasa.

 

Planeta HamHam este sigurul complex de servicii pentru animale de companie localizat în centrul Bucureştiului, pe bulevardul Barbu Văcărescu nr. 164. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 8.000 m2 si găzduieşte primul pet hotel din România, grădiniţa căţeilor, oferind servicii de dresaj, pet salon şi pet taxi.

 

Pentru informatii suplimentare atat despre terapia comportamentala canina, cat si despre celelalte servicii, contactati Planeta HamHam la numarul 0753 426 426 sau contact@phh.ro.

 

http://www.planetahamham.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *