Retehnologizare „verde” cu bani de la BERD si UE prin RoSEFF

0
204

RoSEFF – Facilitate de Finanţare a Energiei Durabile pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din România, un program al Uniunii Europene (UE) şi al Băncii Europene Pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ce oferă o linie de credit în valoare totală de 60 milioane de euro pentru investiții în eficienţă energetică şi energie regenerabilă.

Din 25 aprilie 2012 reprezentanţii programului RoSEFF se află în Arad la ENREG Energie Regenerabilă pentru a promova Facilitatea de Finanțare potențialilor beneficiari și pentru a întâlni producătorii/ furnizorii și instalatorii de echipamente de eficiență energetică și energie regenerabilă Târgul internaţional de la Arad se află la a 4-a ediţie şi este singurul târg din România și din regiune care aduce la un loc reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor din trei țări învecinate, interesaţi de tema energiei regenerabile: România, Ungaria și Serbia.

RoSEFF este o facilitate de finanţare pentru IMM-urile din sectorul privat, asociaţiile de locatari şi companiile de servicii energetice din Romania. RoSEFF se adresează deopotrivă – producătorilor, furnizorilor și instalatorilor de echipamente de eficiență energetică și de soluții tehnice de energie regenerabilă din România, care pot deveni furnizori pentru companiile care au aplicat pentru finanțare prin RoSEFF.

Un pachet integrat de Împrumuturi, Consultanţă tehnică gratuită finanţată de UE și Granturi pentru companiile aplicante din România

Programul RoSEFF sprijină IMM-urile/ asociațiile de locatari românești prin acordarea de împrumuturi prin intermediul Instituțiilor Financiare Participante (IFP) – BCR si BRD,  prin consultanța tehnică gratuită finanțată de UE și oferită de Tractebel Engineering și prin acordarea de granturi UE.

Împrumuturile acordate de IFP-uri unei companii private/ asociații de locatari pentru investiții în  Eficiență Energetică și Energie Regenerabilă pot ajunge până la 1 milion de euro, iar grantul UE poate ajunge până la 15% din valoarea împrumutului.
Programul RoSEFF a demarat la începutul acestui an, este administrat de către un consorțiu condus de Tractebel Engineering şi se va desfășura pe parcursul următorilor 3 ani, urmărind alocarea liniei de finanțare pusă la dispoziție de BERD, în valoare totală de 60 milioane de euro.

Tractebel Engineering este o companie de inginerie și consultanță internațională de top, cu peste 100 de ani de experiență în domeniul energiei și infrastructurii, membră a Grupului internațional industrial GDF SUEZ. Compania regională înregistrată în România a fost înființată în 1997 și deține o vastă expertiză în proiectare și consultanță pentru transportul și distribuția energiei electrice, producerea energiei convenționale și regenerabile, eficiență energetică și pentru infrastructură.

Mai multe informații despre RoSEFF găsiți pe seff.ro sau pe perioada târgului direct la standul HA-A1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *