Cu sau fără ajutor de stat AdePlast investeşte 12 milioane de euro in 2012

0
165

„Primele 4 luni din 2012 au fost luni de creștere organică şi consistentă pentru AdePlast. Avansul pe care l-am înregistrat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de peste 21 de procente, cifra de afaceri a AdePlast a ajuns, astfel, în aceste primele 4 luni din 2012, la 35 milioane lei” declară Marcel Bărbuţ.

Creşterea cifrei de afaceri a companiei este un rezultat direct al invesţitiilor în tehnologie pe care le-a derulat AdePlast în acești ani de criză economică, investiţii care continuă şi în 2012. „Anul trecut am derulat investiţii de peste 4 milioane de euro şi am reuşit să scoatem profit, chiar dacă în piaţa noastră s-au operat scăderi importante de preţ la produse. Anul acesta am crescut sanătos chiar şi, după ce în primele luni, am operat o creştere a preţurilor cu circa 5 procente. Creşterile de preţ au fost cauzate de mărirea preţului la energie, materii prime sau, mai nou, de deprecierea leului” declară Marcel Bărbuţ.

În perioada următoare AdePlast va mai opera o creştere de preţ la produse de circa 5 procente. „Graţie tehnologiei pe care o deţinem pe toate cele trei segmente de producţie, mortare uscate, vopsea şi polistiren suntem obligaţi să păstrăm calitatea materiei prime, astfel că nu există rabat de la calitatea produselor pe care le ducem în piaţă. Un revers al medaliei este acela că suntem obligaţi să mărim preţul atunci când furnizorii noştri de materii prime sau cei de energie măresc preţurile. Calitatea vine cu un preţ pe care meseriaşii au început să inţeleagă că trebuie plătit. Piaţă noastră se deplasează uşor spre o zonă în care calitatea produsului începe să conteze” explică Marcel Bărbuţ.

Pentru acest an AdePlast şi-a bugetat investiţii de 12 milioane de euro. „Am demarat ce-a de-a treia fabrică a AdePlast la Roman, însă mai avem o investiţie în Ploieşti care va fi finalizată tot în 2012. Ne-am aşteptat de la fostul Guvern să ne sprijine într-un proiect investiţional în baza legilor în vigoare, aşa cum a făcut-o cu multe companii multinaţionale. Cu toate că aveam un plan de investiţii în derulare şi că în acest an vom angaja 50 de oameni la Roman, fostul Guvern a decis că suntem mai puţin importanţi decât companiile care vin din afară şi primesc facilităţi în baza aceloraşi legi. Totuşi, prin forţe proprii, programele invstiţionale sunt pe un făgaş normal, deci deja în derulare” menționează Marcel Barbuț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *