Cele mai multe achiziții și fuziuni de anul acesta vor fi până în 2 mil euro

0
211

Un studiu intern al rețelei internaționale de consultanță NEXIA relevă o tendință încă rezervată a investitorilor din zona M&A pentru spațiul european. Cu toate acestea, analiza NEXIA menționează că există multe oportunități de investiții în afaceri sănătoase pentru aceia care au rezerve de cash.

În ceea ce privește România, studiul precizează că piața de M&A va fi dominată de tranzacții mici de până în 2 milioane de euro, creșterea fiind nesemnificativă față de anul trecut. “Cele mai multe oportunități pentru această piață se regăsesc în sectoarele medical, farma și agricultură, unde țara noastră are parte de o dezvoltare fără precedent”, declară Beatrice Onica-Jarka, partener Cunescu, Balaciu și Asociații, membru NEXIA România.

Anul trecut, creșterea proiectelor de M&A asistate de NEXIA România a fost de 10 procente, față anul anterior, una dintre cele mai importante achiziții asistate de Cunescu, Balaciu și Asociații fiind vânzarea Hiparion Distribution, tranzacția anului în piața de distribuție de media.

Peste jumatate dintre companiile membre NEXIA care au participat la studiu au asistat în 2011 tranzacții de până la 5 milioane de dolari, în timp ce 22 de procente au participat la deal-uri cu valori cuprinse între 10 și 50 milioane de dolari. Nu mai puțin de 22 de procente din membrii NEXIA au asistat tranzacții de peste 50 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *